Hlavní navigace

Chcete oficiální ISO s Redstonem 5? Microsoft uvolnil sestavení 17738 ke stažení

29. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

S vydáváním nových instalačních obrazů ISO nehotových verzí Windows 10 se Microsoft drží zkrátka. Zatím posledním ISO obsahovalo sestavení 17713 (Redstone 5, případně verze 1809) a vyšlo dne 31. července. Předtím bylo po dobu několika měsíců ve formě oficiálního obrazu dostupné sestavení 17134, a to od 30. dubna 2018.

Správně, toto sestavení je vlastně finální verzí Windows 10 verze 1803. Na první oficiální instalační obraz nadcházející řady Desítek se tedy čekalo neskutečně dlouho s tím, že až 28. srpna byl uvolněn teprve druhý instalační obraz aktuálně již skoro hotového Redstonu 5. Toto ISO obsahuje Windows 10 Insider Preview build 17738, vydané ve zhruba polovině srpna, což není nejnovější vydání.

Toto sestavení se před pár dny objevilo v kanále Slow ring. Nejčerstvějším přírůstkem do programu Windows Insider a rodiny Redstone 5 zatím zůstává Windows 10 Insider Preview build 17746, který je aktuálně dostupný ve Fast ringu. V těchto dnech by však nová sestavení měla do Slow ringu proudit s větší kadencí než dříve.

Jedná se o teprve druhé oficiální ISO s Redstonem 5 Jedná se o teprve druhé oficiální ISO s Redstonem 5

ISO si stáhněte, ale…

Je dobré podotknout, že ISO s Windows 10 Insider Preview je spíše oficialita. Pomocí Windows Updatu můžete na nejnovější sestavení ve vybraném aktualizačním kanále přejít rovnou jediným upgradem. Protože Microsoft zpravidla nenabízí nejčerstvější sestavení formou instalačních obrazů ISO, stejně vás upgrade nemine. Je nakonec jedno, jestli upgrade na sestavení 17746 provedete např. ze sestavení 17134, nebo raději ze sestavení 17738.

ISO má význam primárně pro ty, kdo chtějí testovat Windows a hodlají provést čistou instalaci, ale nechtějí se pouštět do testování těch úplně nejčerstvějších vydání, která bychom mohli označit za neprobádané vody. Buď jak buď, pokud o nové ISO stojíte, najdete ho na www.microsoft.com.

Byl pro vás článek přínosný?