Hlavní navigace

Rozjetý Instagram září: používá ho 700 milionů lidí měsíčně a 400 milionů denně

26. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Sociální síť roste rychleji než dřív a Facebook z toho musí mít nefalšovanou radost.

Instagramu se daří. Uživatelská základna se rozrůstá a od platformy očividně neodrazuje ani loni zavedené nechronologické řazení fotografií. Poslední měsíce služba vůbec zažívá zajímavé časy. Začalo to novým logotypem a pokračovalo nasazením dočasných příspěvků po vzoru Snapchatu. Později služba dostala do vínku živé přenosy. Nedávno byla vylepšena základní funkce, kterou je stále přidávání fotografií. Fotoalba sice zvyšují komplexitu, ale nijak zásadně. Možnost přidat na sociální síť více fotek najednou se hodí a jedno album může vlastně snížit zahlcení v případě, že by daná osoba raději přidávala fotky jednu po druhé.

Instagram Stories: 200 milionů lidí denně

Je dobré zmínit, že transformace původně velice jednoduché služby se podle všeho povedla. Nevedla k odlivu duší, právě naopak. Před zhruba dvěma týdny na svém blogu autorský tým potvrdil, že Instagram Stories denně používá přes 200 milionů lidí. To sice zdaleka není každý, kdo se počítá za aktivního uživatele či uživatelku Instagramu, stále se jedná o vyšší číslo, než jakým se může pochlubit Snapchat.

Zatím poslední statistika ze čtvrtého čtvrtletí roku 2016 tvrdí, že celý Snapchat – tedy nejen dočasné příspěvky, ale také další funkce jako chat – používá denně 158 milionů lidí. Kdybychom přitom spočítali celou uživatelskou základnu Instagramu, dostali bychom se do úplně jiných výšin. Loni v létě šlo o půl miliardy, koncem roku pak o 600 milionů lidí.

https://www.instagram.com/p/BIm9-50BOuf/

Lov duší akceleruje

Dnešní příspěvek na blogu Instagramu prozrazuje, že již existuje 700 milionů lidí, kteří používají Instagram. Sto milionů nových duší přitom služba minule ulovila za zhruba půl roku. Tentokrát dalších sto milionů nalákala ještě rychleji. Není bez zajímavosti zmínit, že podle dnes vydaného článku vycházejícího z interview v deníku The New York Times pak Instagram denně používá rovnou kolem 400 milionů lidí.

Facebook si musí ohromně mnout ruce, protože koupit Instagram byla očividně dobrá volba. A také zkopírovat Snapchat. Farhad Manjoo z The New York Times dnes v světle nových statistik uvedl, že Instagram považuje za nový Facebook. Nezdá se, že by měl Instagram zpomalovat.

Byl pro vás článek přínosný?