Hlavní navigace

Červený operátor spouští internetovou televizi Vodafone TV. Funguje i mimo síť UPC

23. 3. 2020

Sdílet

Vodafone se sloučil s UPC, přebrandoval jeho tarify, odstranil zbytečná omezení a ode dneška je nabízí pod svou značkou. Červený operátor se tak stal druhým největším poskytovatelem placené televize v Evropě po britském Sky. Značka UPC definitivně končí k 1. dubnu.

Stejně jako v případě UPC, také u nové Vodafone TV  je podmínkou zaplatit službu televize, ale internet můžete mít klidně od někoho jiného. Nutný je set-top-box, aplikace pro Smart TV Vodafone nenabízí. Velkou změnou proti původní nabídne Horizon TV od UPC (ta pořád funguje) je konec vazby na kabelovou síť UPC. Podmínkou Horizon TV byla přípojka UPC, a i když jste na mobilu mohli sledovat vysílání odkudkoliv, bez UPC doma to vlastně nešlo. V případě Vodafone TV již vysílání v reálném čase neběží přes koaxiál, ale jde čistě o internetový provoz. Tímto krokem se služba mění z lokální (byť síť UPC má velké pokrytí) na celostátní. Vedle set-top-boxu u fixního televizoru ale můžete využívat i mobilní aplikace pro smartphony a tablety. Vodafone doporučuje internet o rychlosti minimálně 3 Mb/s, což platí pro SD vysílání. Pro HD byste měli mít minimálně 7 Mb/s – tyto hodnoty ukazují zřejmě na použití staršího kodeku H.264.

Na čtyřech televizorech a dvou mobilech současně

Nicméně dodávaný set-top-box je připraven i na vysílání ve 4K (i Dolby Atmos). Jeho pronájem činí 70 Kč měsíčně a tato částka je již započítána v ceně tarifu. Pokud budete vyžadovat další set-top-box, až poté bude účtováno 70 Kč navíc.

Nabídka má tři tarify, a pokud máte internet také od Vodafonu (nebo starší ještě od UPC), je jeich cena výrazně příznivější. Nadpoloviční nabídka stanic je již v HD, u nejvyššího tarifu je v ceně i HBO. Služba nabízí zpětné sledování až 7 dní a kromě nejlevnějšího tarifu i videotéku. Pro nahrávky máte k dispozici kapacitu 100 hodin a v cloudu pro vás vydrží 30 dní. K tarifům si můžete dokoupit řadu tématických balíčků.

Tarify
Tarify
Podrobná nabídka
Podrobná nabídka

Základní tarif přijde na 299 Kč a obsahuje „více než 55 stanic“, přičemž já jsem v nabídce napočítal 53 stanic. V případě kombinace služeb (s pevným internetem) stojí základní tarif 150 Kč měsíčně. HD stanice u Vodafonu znamenají rozlišení Full HD a 50 snímků neprokládaných.

Podle webu Vodafonu můžete vysílání sledovat současně na 4 set-top-boxech (objednat si jich ale můžete klidně 10) a 2 mobilních zařízeních (podporuje Android a iOS). Webové vysílání na počítači zatím není možné (UPC tuto službu ale mělo).

Tip: IPTV za stovku a napořád? Tohle jsou nejlevnější tarify internetové televize

Vodafone doposud nabízel (přeprodával) internetovou televizi od operátorů Sledování TV a Lepší.TV, byť s mírně pozměněnými tarify. Je pravděpodobné, že tuto spolupráci nyní ukončí. Podle vyjádření Vodafonu pro Cnews neplánují tuto nabídku rušit.

Nabídka Vodafonu do značné míry kopíruje původní nabídku UPC. Unikátní je zejména počtem fixních televizorů, nezastaví jej ani čtyři obrazovky v domácnosti. Naopak v nutnosti set-top-boxu jde trochu o dinosaura, nicméně Vodafone za něj alespoň nechce platit nic navíc (pokud vám stačí jeden).

zdroj: Vodafone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.