Hlavní navigace

Tmavý režim Průzkumníka je hotový, „mladé“ stíny mizí [Windows Insider]

9. 8. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Rychlejší kadence vydávání Windows 10 Insider Preview je opět citelná. Po pár dnech odmlky Microsoft uvolnil do Fast ringu sestavení 17733. To již z největší části slouží jako servisní vydání, které jehož smyslem je žehlit problémy. Díky jedné věci je toto vydání ale zajímavé – vývojový tým konečně dodělal tmavý režim Průzkumníka souborů. (Aspoň pro toto vydání, tj. verze 1809.)

Poprvé nám ho oficiálně představil v květnu v sestavení 17666. Co dodat? Na změnu Průzkumník reaguje ihned při přepnutí režimu v nastavení systému, byť barevné záhlaví mu zůstane. Výběr oblečku pouze přímo ovlivňuje systémové nastavení na rozdíl od některých jiných aplikací, kde si lze tmavý režim zvolit bez ohledu na systémové nastavení. Líbí se vám tmavý kabátek pro Průzkumníka, nebo raději zůstanete u světlé verze?

K tématu: Betaverze Your Phone přináší jen třetinu slíbených funkcí

Microsoft přiznává, že nabídnout tmavou v Průzkumníku bylo těžší než u moderních aplikací, jež využívají XAML. V jeho případě musel bojovat se starým kódem, který na takovou změnu nebyl připravený. Vývojový tým si musel dávat pozor, aby např. neovlivnil dialogy v jiných aplikacích, kde by černý text na tmavém pozadí byl nečitelný. Ve výsledku ovšem bude tmavý režim ve Windows 10 aspoň o něco málo konzistentnější.

Tmavý režim v Průzkumníku je prý pro toto vydání (verze 1809) hotový Tmavý režim v Průzkumníku je prý pro toto vydání (verze 1809) hotový

Když se vrátím k Windows 10 Insider Preview build 17733, tak ten dále odebírá nedávno přidané stíny pro nabídky vytvořené v XAMLu. Doznají blíže nespecifikovaných úprav vycházejících ze zpětné vazby. Není tak teď jisté, jestli se jich dočkáme už v podzimní verzi Desítek. Sestavení 17733 je lehce kuriózní tím, že celých 17 přiznaných oprav souvisí s jedinou funkcí, a sice s Předčítáním. Kompletní seznam oprav a známých problémů hledejte na blogu Windows Experience.

Tip: Jak spustit nebo vypnout Nouzový režim ve Windows 10?

Byl pro vás článek přínosný?