Hlavní navigace

YouTube své exkluzivní filmy a seriály nabídne zdarma. Ale má to háčky

19. 8. 2019

Sdílet

Google svůj „Netflix“ poskytne zdarma. Katalog YouTube Originals s exkluzivním filmy, seriály a pořady, který buduje od roku 2015 bude od 24. září 2019 možné sledovat, i když si neplatíte YouTube Premium. Má to ale několik podmínek. Od tohoto data bude zdarma k dispozici jen nově vydávaný obsah, ale z toho původního Google odemkne jen část. Epizody seriálů budou zveřejňovány postupně a nezůstanou k bezplatnému zhlédnutí napořád. A videa samozřejmě budou přerušována reklamními bloky. Dle Googlu je to dostatečná ochutnávka, aby si lidé mohli vyzkoušet novou službu i obsah, ale zároveň stále měli motivaci stát se předplatiteli. S účtem Premium totiž dostanou hromadu výhod:

  • k dispozici budou všechna videa,
  • u seriálů dostanou ke zhlédnutí najednou všechny epizody nové série,
  • předplatitelé budou mít přístup k bonusovým videím nebo režisérským sestřihům,
  • videa jsou bez reklam,
  • videa lze na mobilech a tabletech stahovat k offline zhlédnutí (zatím jen v 720p, připravuje se 1080p),
  • na mobilech je možné poslouchat jen audio na pozadí.

YouTube Originals obsahuje několik desítek filmů a seriálů (viz přehled na Wikipedii). Letos se již spekulovalo, že s vlastní tvorbou skončí, firma zprávu ale krátce nato popřela. Na roky 2019 a 2020 je naplánována premiéra několika nových sezón, případně zcela nových pořadů. Často spolupracuje s významnými youtubery, jen letos vyjdou nové dokumentární série Retro Tech s MKBHD nebo Could You survive The Movies, který bude tvořit Jake Roper z kanálu Vsauce.

YouTube Premium stojí 179 Kč měsíčně (pro jednotlivce) nebo 269 Kč (pro 6 členů rodiny). Nově uvedený studentský tarif stojí 109 Kč.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?