Hlavní navigace

6 tipů na nejlepší přehrávače do obýváku [Vánoce 2017]

12. 12. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce
Co vybrat pro přehrávání filmů a seriálů? V tipech vám poradíme několik chytrých 4K přehráváčů, levný STB s DVB-T2 nebo řešení pro Ultra HD Blu-ray.

Emos EM180 HD – nejlevnější set-top box pro DVB-T2

První přechodový multiplex DVB-T2 je již dostupný skoro pro všechny, Česká televize bude pokrývat již příští rok na jaře. Na nákup nových přijímačů je možná ještě brzy, protože vypínání DVB-T bude aktuální až v od poloviny roku 2019. Nejlevnější certifikované set-top boxy už ale stojí pod 800 Kč, takže vysílání nové generaci si můžete za málo vyzkoušet i dne. Jedním z nich je i krabička EM180 HD od české firmy Emos. Přehraje i videa z připojeného externího disku, na USB umí i nahrávat televizní pořady. Zapomeňte ale na připojení k internetu (tedy i HbbTV) nebo podporu 4K, takové STB stojí několik tisíc.

Cena: 800 Kč (Euronics)

Emos EM180 HD Emos EM180 HD

Google Chromecast 2 – rychle spojí mobil s TV

Streamovadlo Googlu samo o sobě nic nepřehraje, je pouze prostředníkem mezi vaším televizorem a mobilem, tabletem či počítačem. Chromecast 2 udělá z hloupé televize chytrou. Můžete do ní pustit některé hry, ale nejvíce mu sedí videoaplikace. Na mobilu si například pustíte klip na YouTubu a jedním tlačítkem jej pošlete do televizoru. Mobil pak slouží jako dálkový ovladač. Nebo jej pak můžete používat k jiným činnostem, video poběží nepřerušeně dál. Na trhu je i Chromecast Ultra s podporou 4K a HDR, stojí ale skoro třikrát tolik.

Cena: 1100 Kč (Mall.cz)

Google Chromecast 2 Google Chromecast 2

Nvidia Shield TV – nejlepší přehrávač s Androidem

I po dvou letech od uvedení je Shield TV nejvýkonnější a nejlepším zařízením se systémem Android TV. Díky přístupu do Play Storu můžete nainstalovat populární aplikace jako Kodi, Plex nebo VLC pro přehrávání z USB nebo sítě. Nechybí ani YouTube, Netflix nebo Amazon Prime. Shield TV podporuje 4K i HDR. Aktuálně je až do 24. prosince Shield TV v akci za 3999 Kč (místo 5199 Kč). Jde o základní verzi bez gamepadu. Ten, pokud nebudete hrát (a že toho Shield TV zvládne hodně), bude postradatelný. Přečtěte si naši recenzi Shield TV 2017.

Cena: 4000 Kč (Alza)

Nvidia Shield TV Nvidia Shield TV

Apple TV 4K – nejlepší řešení pro jablíčkáře

Co znamená Shield TV pro svět Googlu, to je Apple TV 4K pro svět Applu. Přehrávač podporuje ultravysoké rozlišení i 4K, umí zrcadlit obraz z iPhonu, iPadu i Macu a kromě přístupu do katalogu iTunes se chlubí hlavně širokou základnou aplikací třetích stran. Mezi nimi najdete jednak univerzální síťové přehrávače, ale také YouTube, Netflix, Amazon Prime a další. Apple TV podporuje i některé hry.

Cena 32GB verze: 5200 Kč (Okay.cz)

Apple TV 4K Apple TV 4K

Xbox One S – přehraje i Ultra HD Blu-ray

Co mezi tipy dělá ryze herní konzole? Xbox One S funguje i jako 4K přehrávač s podporou HDR videa. Ze Storu si můžete stáhnout univerzální VLC, nebo specializované streamingové služby. Na cestě je i Kodi, které dříve ještě jako XBMC začínalo na vůbec prvním Xboxu. Xbox One S je navíc jedním z nejlevnějších přehrávačů Ultra HD Blu-ray disků, tedy nejkvalitnějšího filmového zdroje, který si můžete koupit. Akorát byste si měli za 600 Kč přikoupit i speciální dálkový ovladač, protože gamepad je pohodlný jen na hry.

Cena 500GB verze: 6500 Kč (Alza, set se hrou Assassins Creed: Origins a Forza Motorsport 7)

Microsoft Xbox One S Microsoft Xbox One S

Asustor AS3202T – NAS s podporou 4K videa

Do moderní domácnosti patří i síťové úložiště. Můžete si jej poskládat a nakonfigurovat sami, pohodlnější je koupit hotové řešení v podobě NASu. Na jednom místě bude velký disk přes který bude fotky, videa, dokumenty a další data sdílet celá rodina. Nové televizory nebo přehrávače již dokážou přehrávat obsah skrz síť samy, které NASy (hlavně značek Qnap a Asustor) ale disponují výstupem HDMI a dálkovým ovladačem. Námi vytipovaný Asustor AS3202T je výkonný dvoudiskový NAS (HDD si musíte koupit sami) s čtyřjádrovým Celeronem, 2 GB RAM, třemi USB 3.0 a jednoduchou montáží. Uvnitř kromě jiných aplikací běží i výborné multimediální centrum Kodi, přehraje i 4K video.

Cena: 7200 Kč (Softcom)

Asustor AS3202T Asustor AS3202T

Byl pro vás článek přínosný?