Hlavní navigace

Do časové osy ve Windows 10 už oficiálně zaznamenáte aktivity z Chromu

19. 2. 2019

Sdílet

Microsoft vydal doplněk pro Chrome, který vám umožní zaznamenávat návštěvy webů z Chromu do časové osy činností.

Loni na jaře Windows 10 nabídl zajímavý koncept práce s aplikacemi, který umožňuje vracet se k dřívějším činnostem pomocí časové osy. Tím nabídl alternativní paradigma k tomu zavedenému, podle něhož práci zahajujeme buď nalezením souboru pomocí správce souborů, nebo otevřením souboru nebo projektu přímo ve vybraném nástroji.

Z prohlížečů časovou osu přímo podporuje domácí Edge, který ovšem používá minimum lidí. Časovou osu už dříve neoficiální doplňky propojily s Chromem a Firefoxem. (Je dobré podotknout, že původní doplněk pro Firefox už byl stažen a jiný, který by měl dělat totéž, nebudí důvěru.) Svůj oficiální doplněk pro Chrome teď ale vydává i samotný Microsoft, což je nejlepší varianta z hlediska důvěryhodnosti a dlouhodobé stability.

Doplněk se nazývá Web Activities a stáhnete si ho z Internetového obchodu Chrome. Dále je to dle očekávání jednoduché. V doplňku se přihlásíte ke svému účtu Microsoft, jímž se přihlašujete i k Windows. Pak už na ose začnete spatřovat weby navštívené v Chromu. Microsoft jde cestou multiplatformnosti a kromě počítačů s Desítkami časovou osu částečně zprostředkovává na mobilech skrze Launcher. Dále připravuje webovou verzi časové osy.

Byl pro vás článek přínosný?