Hlavní navigace

Tip: Zobrazte své aktivity z Chromu nebo Firefoxu v časové ose ve Windows 10

19. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Oficiální podporu časové osy nejpoužívanější prohlížeče nenabízí. Díky novému doplňku se ale v časové ose ve Windows 10 jednotlivé navštívené weby mohou objevit také z prohlížečů Chrome a Firefox, případně pak z Opery a Vivaldiho.

Když Microsoft představil koncept časové osy ve Windows 10 April 2018 Update, obavy z možného nenaplnění potenciálu funkce vyplývaly z nejisté podpory ze strany aplikací třetích stran. Nejčastěji používanými aplikacemi jsou internetové prohlížeče. Domácí Edge časovou osu podporu nabízí, takže se v ní objevují jednotlivé navštívené stránky. Neplatí to však pro jiné prohlížeče. Nedávno se naštěstí objevil doplněk od vývojářů Dominica Maase a Daniela Aleksandersena, jenž právě tuhle funkci do prohlížečů dodává. (Stále ovšem doufáme, že prohlížeče podporu nabídnou v dohledné době samy.) Tento doplněk se nazývá jednoduše Windows Timeline Support a najdete ho ve verzi pro ChromeFirefox. Tip: Doplněk pro Chrome využijí i některé další prohlížeče, např. Opera nebo Vivaldi Zprovoznění si ukážeme na Firefoxu, ačkoli postup je obecně stejný. Doplněk si nainstalujte, posléze zp

Nainstalujte doplněk do svého prohlížeče
Nainstalujte doplněk do svého prohlížeče
V nabídce doplňku vyvolejte přihlášení k účtu Microsoft
V nabídce doplňku vyvolejte přihlášení k účtu Microsoft
Přihlaste se ke svému účtu
Přihlaste se ke svému účtu
Jednotlivé stránky se brzy objeví v časové ose
Jednotlivé stránky se brzy objeví v časové ose

V nově otevřeném okně se přihlaste ke svému účtu Microsoft, který rovněž používáte ve Windows 10. Jakmile se to podaří, proběhne synchronizace. Zanedlouho byste tak v časové ose v Desítkách měli vidět jednotlivé stránky otevřené ve vašem prohlížeči, do něhož jste doplněk Windows Timeline Support nainstalovali.

Otevřete stránku na jiném svém zařízení

Doplněk zároveň nabízí ještě jednu pěknou funkci. Dovede odeslat právě prohlíženou stránku na jiné vaše zařízení, jež je připojené k účtu Microsoft. V nabídce doplňku na nástrojové liště klepněte na Open this page on another device. Vyberte v nabídce cílové zařízení a stránka by se na něm měla za pár okamžiků otevřít, resp. až zařízení zapnete a připojíte k internetu.

Díky doplňku můžete z jiných prohlížečů, než je Edge, posílat stránky na svá dalších zařízení Díky doplňku můžete z jiných prohlížečů, než je Edge, posílat stránky na svá dalších zařízení

Byl pro vás článek přínosný?