Hlavní navigace

AMD dává k procesorům Ryzen a grafickým kartám Radeon zadarmo dvě hry

7. 6. 2023

Sdílet

Zdroj: AMD
Vypadá to, že je tady další akce, kdy vám výrobce k nově koupenému hardwaru přidá jako bonus hru zadarmo. Tentokrát se to týká současně grafických karet i procesorů a jde o akci u AMD, které nabízí dvě různé hry k Ryzenům a kartám Radeon ve snaze zvednout v nelehkém období prodeje.

První část této akce je tak trochu cesta zpátky v čase. Na začátku roku v lednu AMD začalo přidávat k vybraným procesorům Ryzen hru Star Wars Jedi: Survivor. Tato akce je teď opět zde (nebo byla prodloužená) a bude ji možné využít až do konce června (30. 6.). Tuto hru přikládá AMD ke všem desktopovým Ryzenům 7000 pro socket AM5 – 65W i 170W verzím. A nově se ale také vztahuje na herní modely X3D, které původně měly smůlu.

Kupony z této akce je potom třeba uplatnit do 29. 7., jinak propadnou.

Pokračování: Star Wars Jedi: Survivor zadarmo k procesorům Ryzen 7000

Pokračování: Star Wars Jedi: Survivor zadarmo k procesorům Ryzen 7000

Autor: AMD

Paralelně s tímto přichází ještě jeden bundle ke grafickým kartám, který by měl naopak být nový – platí od tohoto týdne (5. 6.) a v jeho rámci dostanete pro změnu ke grafikám Radeon RX 6000 a 7000 hru Resident Evil 4. Ne tedy původní verzi, ale nový remake, který vyšel letos na jaře.

Tento bundle má podmínky lehce komplikovanější. Týká se všech modelů generace Radeon RX 7000 – od Radeonu RX 7900 XTX pro desktop po nový Radeon RX 7600, ale zároveň také mobilních modelů. Hru ale také dostanete ke kartám Radeon RX 6000 – ale jen k některým vyšším modelům pro notebooky (od modelů RX 6600S a 6700M výš) a k některým desktopovým (od karty Radeon RX 6650 XT výš, až po RX 6950 XT). Shrnuto to můžete vidět zde v tabulce.

Resident Evil 4 ke grafikám Radeon RX 6000 a RX 7000

Resident Evil 4 ke grafikám Radeon RX 6000 a RX 7000

Autor: AMD

Tuto akci lze využít o den déle až do 1. 7., ale získaný kupon pak také platí jen do 29. 7. Pro uplatnění nároku u obou akcí platí obvyklé podmínky. Musíte nakoupit u spolupracujících obchodu (Alza.cz/sk, CZC.cz, TSBohemia, Datacomp.sk), který vám musí ke kartě přidat kupon nebo přeposlat kód – že akce platí, poznáte podle toho, že je hra zadarmo u položky v katalogu uvedená.

Tento kód pak musíte do onoho 29. 7. uplatnit na webu AMD Rewards, po čemž dostanete už kód do distribuční platformy Steam nebo jiné, kterou hra používá. V tomto kroku ale bývá požadováno, abyste spustili nástroj, který otestuje, zda máte v počítači hardware, který odpovídá dané bundlovací akci.

Pro férovost je třeba dodat, že nejen u AMD se dá dostat při koupi hra jako bonus. Nvidia dává ke kartám GeForce RTX 4000 hru Diablo IV, přičemž tato nabídka má platit do 13. 6. V tomto případě to ale je nabízeno až u dražších modelů – jen pro GeForce RTX 4070 a vyšší modely, ne pro novou levnější kartu GeForce RTX 4060 Ti.

Zdroj: AMD

Byl pro vás článek přínosný?