Hlavní navigace

Čínský výrobce končí se smartphony a vše vrhne do umělé inteligence

19. 2. 2024

Sdílet

Zdroj: Cnews (s využitím DALL-E)
Čínská značka smartphonů Meizu končí s výrobou telefonů. Místo toho se rozhodla vše investovat do oboru umělé inteligence. Meizu patří automobilce Geely.

Generální ředitel Shen Ziyu uvedl, že byznys s mobilními telefony se změnil v závod o co nejlepší parametry a uživatelé tyto přístroje obměňují po delší době. Meizu v poslední době vyvinulo například platformu Myvu pro rozšířenou realitu. Nebo infotainment pro vozy značky Geely vycházející z jejich nadstavby Androidu.

Meizu jde oficiálně do Česka. O2 prodává špičkový MX3 jen za 7995 Kč Přečtěte si také:

Meizu jde oficiálně do Česka. O2 prodává špičkový MX3 jen za 7995 Kč

Meizu od svého založení prodávalo mp3 přehrávače, do výroby smartphonů přešlo v roce 2007 a jeho prvotiny ještě neměly Android. U nás firma zastoupení neměla, do Česka se telefony dostávaly například přes distributora TCCM. Český facebookový profil (založený distributorem) se odmlčel v roce 2016.

Meizu má nyní slogan All in AI. Celý tým zaměstnanců má po restrukturalizaci (čti: propouštění) pracovat na terminálových zařízeních pro AI.

MMF24

Autor: Meizu

Z trhu smartphonů se postupně stáhly například značky BlackBerry, Acer či Nokia. Odborná komunita očekává konec u HTC a spekuluje se i o Sony.

zdroj: Gizmochina

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.