Hlavní navigace

Procesory Intel Comet Lake pro desktop budou dostupné v obchodech až na konci května

7. 4. 2020

Sdílet

Před nedávnem unikla informace, že nové desktopové procesory Intelu, které přijdou jako 10. generace Intel Core s novou platformou LGA 1200, mají být odhaleny 30. dubna. Psali jsme tehdy, že tím snad končí menší sága s postupně se měnícími datumy, které různé zdroje po sobě vynášely či hádaly. Ovšem bylo to ještě malinko předčasně, protože seriál ještě na poslední chvíli přináší zvraty. Podle posledních informací sice pořád platí ono odhalení tento měsíc (30. dubna), ale potom se to ještě zkomplikuje s reálnou dostupností hardwaru v obchodech.  

Desky a procesory Comet Lake-S budou údajně dostupné až od 27. května

Podle nejnovější verze uniklých informací Intel nevypustí procesory do odchodů někdy v druhém květnovém týdnu, tedy plus minus nějakých deset dní po odhalení, jak jsme předpokládali. Doba čekání bude delší, než bývá obvyklé, a procesory plus desky se začnou prodávat až 27. května (mája pro Slovensko), skoro za čtyři týdny poté. Přesněji to bude ve tři hodiny odpoledne středoevropského času.

Není úplně jasné, zda takto dlouho budeme čekat i na recenze. Původně se mělo za to, že budou publikovány v době vydání, ale takto by snad pro ně mohl Intel určit zvlášť informační embargo někdy uprostřed této doby (tedy někde kolem poloviny května). Některá média údajně již příští týden mají dostat vzorky desek, takže je teoreticky možné, že recenze vyjdou dříve, než budou procesory dostupné.

Intel Core i9 10900K promo material VideoCardz Uniklý promo materiál pro Intel Core i9-10900K (Zdroj: VideoCardz)

Zprávu bohužel přinesl web WCCFtech, u kterého s „úniky“ nejsou jen ty nejlepší zkušenosti. Ovšem informaci tohoto typu by asi mohl legitimně získat. Minimálně se tedy na možnost reálného vydání, respektive dostupnosti Comet Lake-S až téměř před koncem příštího měsíce musíme připravit, když už jí nebudete chtít slepě věřit.

Tip: Máme kompletní specifikace procesorů Intel Comet Lake. Frekvence až 5,3 GHz!

Platí stále, že 30. dubna proběhne oficiální odhalení, toto už prý nezávisle potvrdily i zdroje VideoCardz. Už tehdy tedy Intel prozradí/potvrdí specifikace (ovšem k těm už bylo tolik úniků, že asi v ničem nepřekvapí) a také asi ukáže nějaké vlastní oficiální benchmarky. Současně s tím výrobci desek ukáží svoje modely pro novou platformu LGA 1200 a jejich parametry. Ovšem jak už bylo zmíněno, ani CPU, ani desky nebudou ten den recenzovány.

MMF24

Intel Core i7 10700K promo material VideoCardz Uniklý promo materiál pro Intel Core i7-10700K(Zdroj: VideoCardz)

O víkendu také ke Comet Lake-S uniklo několik marketingových materiálů, kteér můžete vidět v tomto článku (a galerii). Vypadají trochu jako screenshoty webové stránky ke Comet Lake-S, připravované pro vydání. Není v nich moc detailů, ale na listech ukazujících nejdůležitější taháky postupně Core i9-10900K, i7-10700K a i5-10600K, jsou potvrzené parametry z předchozích úniků, tedy například takt jednovláknového turba až 5,3 GHz s Thermal Velocity Boostem a 10 jader/20 vláken pro Core i9-10900K. Pokud tedy ještě někdo pochyboval.

Zdroje: WCCFtech, VideoCardz (1, 2)

Intel Core i5 10600K promo material VideoCardz Uniklý promo materiál pro Intel Core i5-10600K (Zdroj: VideoCardz)

Procesory Intel Comet Lake-S pro socket LGA 1200: fotografie, uniklé specifikace (Fotogalerie)

Byl pro vás článek přínosný?