Hlavní navigace

Story Remix není samostatná aplikace, jde o vylepšení Fotek. Bude ve Fall Creators Updatu

3. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Microsoft
S tímhle nástrojem jednouché video vytvoří kdokoli. Snad jste neočekávali Adobe Premiere?

Pamatujete na Story Remix představený na letošní konferenci Build? Microsoft se tvářil, že půjde o novou aplikaci, která by mohla ideově nahradit dříve oblíbený Windows Movie Maker v tom, že by šlo o jednoduchý editor videa pro běžné uživatele a uživatelky. Protože je Windows 10 Fall Creators Update na dohled, měli bychom si něco vyjasnit. Ve skutečnosti nepůjde o samostatnou aplikaci, nýbrž se funkce pro snadnou editaci videa stanou součástí aplikace Fotky. V rámci testování Windows si někteří mohli Story Remix vyzkoušet jako samostatnou aplikaci. Tehdy to mohlo vypadat, že tak nahradí Fotky. Není tomu tak, přestože jsme tak sami podstatu Story Remix na základě nepřesných informací od Microsoftu interpretovali. Za omyl se omlouváme.

CS24

Fotky se dočkaly především chytrého hledání a pak funkcí pro editaci videí
Fotky se dočkaly především chytrého hledání a pak funkcí pro editaci videí
Kdo nechce tvořit vlastní koláž, může si nechat nějakou vygenerovat
Kdo nechce tvořit vlastní koláž, může si nechat nějakou vygenerovat
Při vytváření videí můžete využívat různé efekty
Při vytváření videí můžete využívat různé efekty

Buď jak buď, Fotky s možnostmi vytvářet videa z fotografií a videí si dnes mohou osahat ti, kdo testují Windows 10 v rámci kanálů Fast ring a Slow ring. V těch je totiž dnes Fall Creators Update dostupný. Ještě před nedávnem to vypadalo, že vylepšenou aplikaci získáme až na jaře, dnešní testovací verze Desítek dokazuje opak.

V polovině září vývojový tým do Fotek přidal 57 efektů pro uživatelské filmy. Když si tedy dnes ve Windows 10 Insider Preview vyzkoušíte nejnovější Fotky, najdete v nich jednak možnost tvořit koláže, jednak upravovat stávající videa, která pro vás aplikace automaticky vytvoří (do videí lze přidat i výbušné efekty). Nástroj vaši pohyblivou prezentaci dovede automaticky obohatit o hudební podkres, nechybí přechody apod. Blíže se na nástroj podíváme v samostatném článku, až přijde čas.

Byl pro vás článek přínosný?