Hlavní navigace

Dell Precision M4700: pracovní stanice bez kompromisů (první pohled)

6. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedávno jsem měl telefonát z AMI Communications, agentury, co u nás zastupuje PR Dellu. Jelikož mi volal člověk, co zastupuje pracovní modely, říkal jsem si, že asi dostanu na recenzi nový Latitude, přece jen, tu nejvyšší a nejdražší řadu, co Dell prodává, Dell Precision, mi asi nepůjčí. Bohudík jsem se pletl, a z Precisionů M4700 a M6700, co mi byly nabídnuty, jsem si 15,6" model vzal na recenzi.  

Dell Precision M4700 – previewDell Precision M4700 – preview

 

Normálně zmiňuji vady a přednosti notebooku, po týdnu práce s Precisionem M4700 ale můžu rovnou říct, že jedinou vadou je cena a přednostmi jsou všechny ostatní vlastnosti. Ačkoli jsem dostal k zápůjčce jednu ze základních konfigurací, která ani nemá SSD, hned se stal 15,6" notebook mým oblíbencem. Pracovní stroj vás ohromí kvalitou zpracování a korporátní výbavou bez jakýchkoli kompromisů.

Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview

Jednou z možných vad je, že ačkoli je notebook pracovní stanice za 60 tisíc Kč bez DPH, už i tady Dell přistoupil, stejně jako jiní výrobci, k displeji s poměrem stran 16:9. Displej mě ovšem přesvědčil, že si nemám na co stěžovat – rozlišení je 1920 × 1080 px, povrch je jemně matný a matrice je IPS s perfektními barvami a kontrastem. Zvláště černá je moc hezká. Nečekal jsem to, ale displej je jedním z největších plusů celého notebooku.

Abychom se dostali k parametrům: máme tu procesor Intel Core i7-3520M, nejrychlejší mobilní dvoujádro na světě, k němu 4 GB RAM a profesionální grafickou kartu Nvidia Quadro K1000M. Disk je tu 500GB, rychlý 7200otáčkový Caviar Black od Western Digital. To je ovšem jen základ konfigurace, na konfigurátoru Dellu můžete sáhnout po nejvýkonnějších čtyřjádrech, až 32 GB RAM, velkých SSD a i Quadru K2000M. Tak či tak - na práci je notebook přijatelně rychlý.

Dell Precision M4700 – preview  Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview

To hlavní – notebook má dobře slícované kovové šasi s hořčíkovou kostrou, perfektní podsvicenou klávesnici a pohodlný a dobře kalibrovaný touchpad. Je zde samozřejmě numerická klávesnice. Výbava portů je opravdu velmi bohatá, nechybí tu ani čtečka otisků prstů, kontaktních a bezkontaktních SmartCard (=čipových) karet a další vychytávky.

Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview Dell Precision M4700 – preview

Už jen z prvních dojmů můžu říct, že pokud někdeve firmě dostanete Precision M4700 na stůl, můžete být rádi, pokud se bude jednat o konfiguraci s SSD, dvojnásob. Notebook je kvalitní a bez kompromisů. Jak má správná stanice mít, má Precision dobrou klávesnici, touchpad a hlavně displej a nechybí tu slušný výkon ani velmi široká výbava portů a konektivity, a to nepočítám dokovací stanici, která bude zřejmě populárním příslušenstvím.

Verdikt včetně některých drobných mínusů si nechám na příští týden na důkladnou recenzi, i když asi už teď víte, jak se na notebook tvářím :-) Jediná škoda je ceny, přece jen, i když vezmu v úvahu, že firmy nakupují bez DPH a jsou si díky hromadným objednávkám schopné sjednat nějakou tu slevu, více než 60 000 Kč bez DPH za naši nijak extrémně vybavenou konfiguraci je hodně.

Byl pro vás článek přínosný?