Hlavní navigace

Google vyzve TikTok. Jeho platforma se bude jmenovat YouTube Shorts

Sdílet

Čínská sociální síť TikTok se ve světě rychle etablovala. V USA už dokonce předběhla Instagram i Snapchat a silnější zůstává jen Facebook. Síť se zaměřená na zábavná videa s délkou od 3 do 60 sekund se podle listu The Information zalíbila i Googlu. Ten údajně na konec roku chystá konkurenční platformu nazvanou YouTube Shorts.

Google se ke zprávě nechtěl vyjádřit, ale přípravy již potvrdily dva nezávislé zdroje. Google by měl využít rozsáhlou infrastrukturu YouTubu, vlastní širokou uživatelskou základnu a pak také již podepsané smlouvy s hudebními vydavateli. Písničky jsou totiž nedílnou součástí krátkých klipů na TikToku.

TIP: TikTok zakazoval moderátorům doporučovat videa se škaredými a chudými uživateli

Nebylo by to navíc poprvé, kdy YouTube „ohnul“ tak, aby zareagoval na silnější konkurenci. Kdy mu nevyšla akvizice Twitche, spustil YouTube Gaming (už skončil). Když neměl nic proti Messengeru a WhatsAppu, rozjel YouTube Chat (už také skončil). No a předloni okopíroval Instagram a Snapchat a jejich Stories/Příběhy. Ty nadále fungují a populárním youtuberům dávájí možnost spojit se s fanoušky i jinak než prostřednictvím videí.

Zdroj: The Information via Engadget

Byl pro vás článek přínosný?