Hlavní navigace

Přejmenujte si účet hosta ve Windows 7

22. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Účtem hosta (Guest) a jeho zapnutím jsme se zabývali v článku Aktivujte si účet hosta ve Windows 7. Nyní poradíme, jak ho přejmenovat.

Poněkud komplikovanějším způsobem, který je ovšem aplikovatelný na všechny edice Windows 7, je přejmenování účtu Guest po přihlášení se k němu. Nejprve tedy musíte účet zapnout podle postupu ve výše zmíněném článku. Poté se k němu přihlaste.

Přejděte na Start | Ovládací panely | Uživatelské účty a zabezpečení rodiny | Uživatelské účty. Můžete také do vyhledávacího pole v nabídce Start zadat řetězec uživatelské účty a klepnout na první nalezenou položku. Poté klepněte na odkaz Změnit název účtu.

Tento krok vyžaduje oprávnění správce, proto budete prostřednictvím UAC vyzváni k zadání hesla k účtu s takovým oprávněním. Poté zadejte nové pojmenování a klepněte na tlačítko Změnit název. Změna se aplikuje po odhlášení se z účtu hosta.

Ke změně názvu můžete využít také administrátorský modul Místní zásady zabezpečení, který se ovšem nachází pouze v edicích Professional, Enterprise a Ultimate. Pro jeho spuštění stiskněte kombinaci Win+R, do políčka zadejte řetězec secpol.msc a klepněte na tlačítko OK.

V levé části pak přejděte na Místní zásady | Možnosti zabezpečení a pravé části okna pak vyhledejte položku Účty: Přejmenovat účet Guest.

Klepněte na ni pravým tlačítkem a z místní nabídky zvolte Vlastnosti. Otevře se okno, kde na první záložce napište do řádku nový název. Poté klepněte na tlačítko OK a zavřete okno Místní zásady zabezpečení.

MMF24

Pamatujte: Pokud změníte název účtu, originální název je s ním stále svázán v rámci složky pro ukládání uživatelských dat, ačkoliv se na přihlašovací obrazovce nebo v nabídce Start objevuje jiný. Není tedy možné původní název použít pro jiný účet.

Byl pro vás článek přínosný?