Hlavní navigace

Ivy Bridge a 7 GHz? Žádný problém

26. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Netrpělivě očekávané procesory Ivy Bridge od Intelu mají být oficiálně uvedeny 8. dubna. Vzorky těchto procesorů jsou ale dostupné už nějakou dobu a bylo tedy jen otázkou času, kdy se objeví první výsledek přetaktování.


Editací screenshotu do této podoby se údajně snaží BSN chránit svůj zdroj.

První přetaktovaným modelem se stal model i7-3770K, což by měla být zatím vlajková loď firmy Intel (v LGA 1155). Základní frekvence toho procesoru je nastavena na slušných 3,5 GHz. Za pomoci chlazení suchým ledem se podařilo zatím neznámému overclockerovi popohnat tento kousek až na frekvenci 7063,06 MHz!

Takto vysokého taktu bylo navíc dosaženo se všemi aktivovanými jádry a si zapnutým HyperThreadingem. Dosažení této vysoké frekvence bylo možné také díky tomu, že generace procesorů Ivy Bridge umožňuje zvýšení násobiče až na hodnotu 63×. Navíc lze oproti procesorům Sandy Bridge mnohem snáze zvýšit i frekvenci BCLK (zde dokonce na 112 MHz).

Cloud24

Další podrobnosti (včetně oficiální validace) o tomto přetaktování budou zřejmě dostupné spolu s dalšími informacemi až po skončení NDA. Myslím si, že se v brzké době můžeme těšit na nové rekordy v benchmarcích, kde budou hlavní roli hrát právě nové procesory Intel Ivy Bridge.

Zdroj: BSN a ComputerBase

Byl pro vás článek přínosný?