Hlavní navigace

Jobsovy děti nežily v hi-tech světě. Počítače a tablety měly doma omezené

22. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

List New York Times vydal článek ilustrující, jak hlavy velkých IT firem vychovávají děti. Jestli, když mají ty prostředky, jsou obklopeny nejnovějšími počítači, tablety, smartphony a jinými hračkami, nebo je od nich spíš odrazují.

Redaktor Nick Bilton například popisuje, jak v roce 2010 zpovídal Steva Jobse. (Apple tehdy čerstvě představil první iPad.) „Takže vaše děti musí iPad milovat, že ano?“ zeptal se. „Ještě jej vůbec nepoužili. Omezujeme to, jak moc naše děti doma využívají technologie,“ odpověděl Jobs.

 

Že u Jobsů nemají místo stolů a stěn dotykové obrazovky, potvrdil i Walter Isaacson, který tehdy psal Stevovou biografii a byl u nich častým hostem. „Každou večeři všichni seděli u velkého dlouhého stolu a bavili se o knihách, historii a dalších věcech. Nikdo nikdy nevytáhl iPad nebo počítač. Děti nevypadaly, že by na těchto zařízeních byly závislé.

Přísnější pravidla, co se týče využívání technologií, má doma také Evan Williams (zakladatel Bloggeru a Twitteru) nebo Chris Anderson (bývalý redaktor časopisu Wired a šéf společnosti 3D Robotics). Jak to vidí další rodiče z řad IT expertů, si můžete přečíst v původním článku New York Times.

Byl pro vás článek přínosný?