Hlavní navigace

HP končí s počítači Pavilion, Envy či Spectre a oživuje starou značku OmniBook

24. 5. 2024

Sdílet

HP Pavilion dv2000
Zdroj: Aaron Patterson, podle licence: CC BY-SA 2.0
HP mění pojmenování svých počítačů a ruší značky Pavilion, Spectre, Dragonfly a Envy. Činí tak kvůli nové éře počítačů s umělou inteligencí a pro zjednodušení označení pro zákazníky.

HP místo toho zavádí značku Omni (slovo znamená Vše) a oživuje značku Elite. Za těmito značkami bude následovat označení typu produktu -Book, -Studio či -Desk.

Laptopy HP se tak budou jmenovat většinou OmniBook, ProBook či EliteBook. -Studio budou například počítače All-in-one a -Desk je označení pro stolní počítače.

Retro: HP Omnibook 6000 – tříkilová čtrnáctka z přelomu tisíciletí Přečtěte si také:

Retro: HP Omnibook 6000 – tříkilová čtrnáctka z přelomu tisíciletí

Značka OmniBook přitom u HP již kdysi existovala pro mininotebooky a HP od ní upustilo po akvizici firmy Compaq. Naopak Pavilion je jedna z nejstarších značek HP sahající do roku 1995.

Za značkou bude následovat znak určující výši modelu, konkrétně 3/5/7/X/U pro uživatelské počítače a 2/4/6/8/X/U pro kancelářské počítače.

HP OmniBook a nové pojmenování

HP OmniBook a nové pojmenování

Autor: HP

U herních strojů zůstane značka OMEN beze změn. HP má v nabídce i levné počítače bez samostatné značky, například HP 14, o těch zpráva ale nehovoří a zřejmě v portfoliu zůstanou.

U počítačů určených do firem pak mnoho změn není, neboť jejich pojmenování ProBook a EliteBook novému názvosloví odpovídá.

MMF24

The HP OmniBook X AI PC a HP EliteBook Ultra AI PC

HP OmniBook X AI PC a HP EliteBook Ultra AI PC

Autor: HP

Kromě toho i HP oznámilo již několik notebooků Copilot+ s procesorem Snapdragon X Elite, například OmniBook X AI PC či EliteBook Ultra.

Revoluční „x86 zabíjející“ ARM procesory od Nuvie jsou tady. Notebooky uvádí všichni výrobci, ceny od 28 tisíc Přečtěte si také:

Revoluční „x86 zabíjející“ ARM procesory od Nuvie jsou tady. Notebooky uvádí všichni výrobci, ceny od 28 tisíc

zdroj 1, zdroj 2

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.