Hlavní navigace

AM3 desky v podání MSI

22. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro novou platformu AMD AM3 má Micro-Star International připravena dvě želízka v ohni. První deska se jmenuje 790FX-GD70; jak název napovídá, používá čipset AMD 790FX.

Čtyři PCI Express sloty lze zaplnit až čtyřmi grafickými kartami, pokud by někdo mělo takové choutky. Jelikož se jedná o desku se socketem AM3, lze do ní osadit pouze (dosud nevydané) Phenomy II pro tuto patici určené. Podporovaný typ pamětí je DDR3, maximum je podle MSI 16 GB a frekvence 1333 MHz. Deska používá jižní můstek SB750, který nabízí šest SATA portů a zvládá RAID včetně módu 5; přídavný řadič přidává další dva porty přímo na desce a jeden eSATA na zadním panelu. Overclockerům udělají radost tlačítka pro snadné vypnutí/zapnutí, reset a vymazání nastavení BIOSu (a ještě dvě další, která nevím, k čemu slouží), ekologicky smýšlející zákazníky zase potěší úsporné technologie DrMOS a Active Phase Switching.

Cloud24

Ceny sice zatím známy nejsou, ale je asi nadmíru jasné, že model 790GX-G65 bude levnější. Používá severní můstek AMD 790GX + jižní můstek SB750. 128 MB vlastní sideport paměti dělá z Radeonu HD 3300 velmi jedovatou nabídku, tedy pokud se omezíme na integrovaná řešení. MSI 790GX-G65 je však připravena i na CrossFire dvou samostatných karet. Výbava je tentokrát o něco chudší, SATA portů je „pouze“ pět plus jeden eSATA, na zadním panelu najdeme jen jeden konektor pro Ethernet. PS/2 port pro myš, koaxiální S/PDIF výstup integrovaného zvukového kodeku a port FireWire (IEEE1394a) musely ustoupit výstupům na monitor (VGA, DVI a HDMI), minimálně FireWire lze ale vyvést z desky na bracketu. I tato deska má tlačítka v dolním rohu a chlubí se technologiemi DrMOS a APS.

Zdroj: MSI

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku