Hlavní navigace

Firefox 3: Jak snadno uložit všechny obrázky najednou

29. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představte si, že jste na webové stránce, jejíž obrazový obsah si chcete stáhnout na pevný disk. Můžete buď využít standardní cesty, tedy klepnout na každý obrázek pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky zvolit položku Uložit obrázek jako, nebo použít fikanou vlastnost prohlížeče Firefox 3.

Klepněte na ikonu vedle adresy serveru, na kterém se nacházíte. Vyvoláte tak dialog, který vám sdělí údaje o identitě a šifrování stránky. Klepněte na tlačítko více informací. Zobrazí se okno Informace o stránce. Druhou možností, jak toto okno vyvolat je přes nabídku Nástroje a položku Informace o stránce.

V položkách okna Informace o stránce klepněte na Média. Firefox 3 zobrazí všechny adresy obrázků, které se na stránce nacházejí. Klepněte na jakýkoli z obrázků a poté stiskněte kombinaci kláves Ctrl+A. Takto označíte všechny položky/obrázky na stránce. Poté klepněte na tlačítko Uložit jako a zvolte cestu, konkrétní složku, kam chcete všechny obrázky uložit.

Chcete-li uložit jen některé obrázky, postupujte stejně až do momentu, kdy označujete pomocí klávesnice kombinací kláves Ctrl+A všechny obrázky. Jednotlivé položky označíte tak, že klepnete na první vámi vybranou a poté podržíte klávesu Ctrl a klepnutím myši vyberete další a další.

Po klepnutí na tlačítko Uložit jako se Správce stahování o vše potřebné již postará. Stáhne jak obrazové soubory, tak i flash soubory, včetně reklam. Užitečné.

CS24

Lze namítnout, že takto je možné stáhnout jen soubory, které jsou na stránce nahrané a není tak možné stahovat obrázky do určité hloubky. To jistě. Nicméně pro rychlé a jednoduché stažení je tento postup ideální.

Jak hromadně stahujete obrázky vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Byl pro vás článek přínosný?