Hlavní navigace

Nová klávesnice s trackpadem povýší iPad Pro na notebook

Sdílet

Apple loni od iOS oddělil tabletovou větev a nazval ji iPadOS. Systém by se postupně měl více přibližovat tradičním počítačům a jednu důležitou novinku dostal hned na úvod – prvotní/základní podporu myší. Jen krátce nato mladá firma Libra oslovila nadšence na Kickstarteru se svou tabletovou klávesnicí s integrovaným trackpadem. Obdobnou novinku teď představil i jeden ze známějších výrobců mobilního příslušenství. Brydge Pro+ má ambice povýšit iPady Pro na MacBooky.

Zařízení vyrobené z hliníku obsahuje víko na otočném kloubu, do kterého lze zasadit tablet, podsvícenou klávesnici a poměrně velký trackpad. S jeho pomocí půjde snadněji vybírat text i bez dotyku displeje a podporuje také různá gesta pro vyvolání seznamu otevřených aplikací, doku s ikonami či pro návrat na domovskou obrazovku.

Cloud24

Novinka se připojuje přes Bluetooth 4.1 (zřejmě ale využívá i magnetický konektor) a na jedno nabití vydrží až tři měsíce. Prodávat se začne až v průběhu února a března, a to za 220 eur (5600 Kč) ve verzi pro 11" iPad Pro a (6900 Kč) pro 12,9" iPad Pro. Brydge kromě toho uvede i zvláštní trackpad pro ty, kteří mají některou ze starších klávesnic či jiných typů iPadu.

Zdroj: Brydge

Byl pro vás článek přínosný?