Hlavní navigace

Google vydal Chrome pro Android. Ale jen pro vyvolené

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po necelých čtyřech letech se prohlížeč Chrome stěhuje z desktopu také na mobilní platformu pro smartphony a tablety. Google právě vydal betaverzi prohlížeče pro Android Ice Cream Sandwich.

To je první problém. Z desítek milionů prodaných telefonů používá ICS jen 1 % z nich. Druhý zádrhel spočívá v dostupnosti Chrome jen ve vybraných zemích, mezi které ale ČR nepatří. Nicméně tento stav nevydrží dlouho a beztak ještě tento týden unikne instalačka (.APK). Oživeno: tak už je venku (stahujte zde).

Co Chrome umí? Podle Google bude zážitek z dospělé verze přenesen přímo do našich kapes, Chrome má být rychlý a jednoduchý. Nabízí omnibox (sjednocený adresní řádek a vyhledávací pole), neomezený počet záložek (tabů, panelů, listů, mezi kterými lze efektně přepínat) a pornomód (anonymní surfování).

Po přihlášení se aktivuje synchronizace s desktopem, ale nečejte plnohodnotnou funkci. Synchronizují se jen záložky, otevřené panely (jo!) a nápovědy z našeptávače. Hesla zatím nečekejte. Ale Chrome slibuje jakýsi jednoduchý zoom, abyste neklikali na špatné odkazy.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Podle vývojářského blogu jsou podporovány i poslední funkce HTML5, Indexed DB, Web Workers a Web Sockets.

Fotogalerie

Chrome Android Chrome Android Chrome Android Chrome Android Chrome Android Chrome Android Chrome Android Chrome Android Chrome Android

Byl pro vás článek přínosný?