Hlavní navigace

Acer Aspire VN7-791G: není to jen „další Nitro“ (recenze)

22. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Acer Aspire V17 Nitro 3D je široce vybavený multimediální notebook za cenu lehce přes 40 tis. Kč. Jeho specialitou je 3D webkamera, která slouží s technologií Intel RealSense podobně jako Kinect u Xboxu.

Náš notebook je ve verzi Black Edition, která se mimojiné chlubí speciální povrchovou úpravou na ploše víka, supertenkými kovovými ventilátory či funkcí DustDefender pro zbavování se prachu.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition
Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Design

Většina šasi je matně černá, jedinou výjimkou je zadní část notebooku – klouby a výdech jsou stříbrné. Na víku je poměrně výrazné rýhování, díky kterému se tak nemusíte bát otisků prstů. Podobně rýhovaný je i zhruba 4cm pás za klávesnicí. Z černé (nebo spíše tmavě šedé) tak vystupuje pouze v zapnutém stavu IPS displej a červeně podsvícená klávesnice.

Design je decentní a praktický, žádných velkých výstřelků herních notebooků se nedočkáte. S tloušťkou 25 mm je notebook i docela štíhlý.

 

Zpracování

Zpracování je na danou cenu nadprůměrné. Notebook se prohýbá, na poměry 17,3" strojů ale nijak moc. Displej je vyztužen a sice se mírně prohne zevnitř, ale zvláště v torzi je dost odolný, navíc se ohybem nedeformují barvy, což svědčí o kvalitním uložení. Víko je tvořeno hliníkovým plátem s nanotechnologicky upravenou vrstvou plastu na něm. Klouby jdou otevřít až na slušných cca. 150 °. Displej je docela těžký, ale v mírných otřesech panty nepovolují. Není problém notebook otevřít jednou rukou.

Hmotnost činí 3,0 kg, opět průměrná hodnota.

Specifikace

Acer Aspire V17 Nitro 3D (VN7-791G-7128)
displej 17,3" (1920 × 1080 px), matný IPS, 60 Hz,  127 dpi
procesor Intel Core i7-4720HQ na 2,6 GHz (3,6 GHz Turbo), 4/8 jader, TDP 47 W
grafický čip Nvidia GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
Intel HD Graphics 4600 (integrovaná)
přepínatelné (Nvidia Optimus)
RAM 16 GB DDR3L 1600 MHz
úložiště 256GB SSD, 2000GB pevný disk
optická mechanika BD-RE
akumulátor tříčlánkový Li-Pol, 54 Wh
rozměry a hmotnost 423 × 293 × 25,4 mm, 3,0 kg
OS Windows 8.1
Rozhraní
sítě 1Gb/s LAN (Killer), 802.11ac Wi-Fi (Intel), Bluetooth 4.0 (Intel)
USB 2× USB 3.0, 2× USB 2.0
čtečka karet SD
výstupy na monitory HDMI
další 3D webkamera s podporou RealSense, 3,5mm jack
Cena a záruka
zahájení prodeje březen 2015

Graf ceny produktu Acer Aspire V17 Nitro NX.MYHEC.001 poskytuje server Heureka.cz
záruka 2 roky
zapůjčil Acer ČR
cena 43 694 Kč včetně DPH

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Na levé straně najdete slot pro zámek Kensington, dva blízko sebe položené porty USB 2.0 a Blu-ray vypalovačku.

Na pravé straně najdete slot na SD karty, 3,5mm jack pro připojení zvuku, dále dvakrát USB 3.0, HDMI a také síťový konektor RJ-45. Za ním jsou na hraně položené modré kontrolky – stavová a dobíjecí. Následuje zdířka pro napájecí adaptér. Stříbrná zadní strana nese výdechy chlazení procesoru a grafické karty.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Máte tu Wi-Fi 802.11ac, a to síťovku Intel Dual Band Wireless-AC 7265 a Bluetooth 4.0 + HS – také od Intelu. Drátovou síťovku zajišťuje Broadcom, samozřejmě Ethernet 1Gb/s.

Klávesnice

Klávesnice typu chiclet zde má červené podsvícení. To můžete vypnout a zapnout, ale má pouze jednu intenzitu. Většina podsvitu utíká kolem kláves, znaky ovšem svítí mírně také.

Stisk klávesy je příjemně tichý, i při rychlejších úhozech můžete psát relativně potichu. Podložka mírně pruží. Povrch kláves je hladký a lesklý, zarážky jsou dostatečně citelné.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition
 

Kurzorový blok je snížen na polovinu, Home, End, PgUp a PgDn jsou přítomny ve své primární funkci, stejně tak kontextová klávesa nebo Insert. Enter je dvouřádkový. Z každé strany je klávesnice odsazená asi o 3 cm a vzhledem k tomu, že jde o 17" notebook, samozřejmě nechybí ani numerický blok.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Touchpad

Je tu clickpad – dotykovou plochu lze stisknout ve spodních zhruba 60 %. Stisk není nijak extrémně hlasitý a touchpad je průměrně měkký. Potěší rychlé a přesné reakce při pouze dotykovém ovládání. 

 

Displej

Obraz má 1920 × 1080 px, tedy Full HD na 17,3" úhlopříčce, samozřejmě s matným povrchem.

Jde o rychlý IPS panel. Duchů nebo pomalé odezvy jsem si nevšiml a zobrazovací úhly jsou takřka perfektní. Barvy jsou na tom hůře – teplota barev je snížená, ustřelená je zejména modrá a zelená. Přesto působí obraz dost pestře.Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Černá je kvalitní a kontrast tedy velmi vysoký. Podsvícení je regulováno vcelku lineárně až do naprosto dostačujících 305 cd/m2. 120 cd/m2 se nachází přibližně ve 40 % stupnice.

Svítivost:  17–305 cd/m2
Kontrast: 1:616

Měřili jsme kolorimetrickou sondou Datacolor Spyder 3 Express.

Hardware, výkon

Hardware

Procesorem je tu Intel Core i7-4720HQ, čtyřjádro Haswell na 2,6–3,6 GHz. V čipu najdeme integrovanou grafiku Intel HD Graphics 4600, zejména je tu ale Nvidia GeForce GTX 960M grafika s jádrem GM107. To znamená 640 CUDA jader, takt jádra až 1202 MHz a 4 GB pamětí GDDR5 na 128b sběrnici. Paměti pracují na 5 GHz efektivně, propustnost je tak poměrně vysoká. Grafiky jsou přepínatelné pomocí systému Nvidia Optimus. Máme tu 16 GB pamětí DDR3 na 1600 MHz ve dvoukanálovém zapojení.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition  Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition  

Úložištěm je tu 256GB SSD – Kingston RBU-SNS8100S3256GD a 2TB pevný disk pro data.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

 

Výkon

Výkon je vyvážený a vysoký. K opravdu rychlému čtyřjádru je tu hodně RAM, velké, průměrně rychlé SSD, ještě větší disk a slušná herní grafika. Pokud se ale sháníte po herním výkonu, najdete i znatelně lepší nabídky – více v závěru.

Testy procesoru

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

x264 FHD benchmark v1.0.1 64-bit

FHD benchmark také používá bezplatný x264, počítá už s 64bitovými systémy a má příjemnější rozhraní. Benchmark si můžete v připraveném vlákně v našem diskuzním fóru.

 

Testy úložiště

AS SSD Benchmark měří jednak sekvenční i náhodné rychlosti, dále hodnotí úložiště i bodově. Používáme jej pouze pro SSD. Má také subtest Copy benchmark, který se zaměřuje na kopírování vzorku souborů – tento test používáme vždy.

CrystalDiskMark měří výkon úložiště. Zaznamenává jak sekvenční rychlost, tak náhodné čtení různě velkých bloků.

 

 

HD Tune měří sekvenční rychlost a přístupovou dobu.

 

PCMark 7, PCMark 8

PCMark 7 je celkem spolehlivý ukazatel praktické rychlosti celého počítače. Do výsledku hodně zasahuje rychlost úložiště – stejně jako v reálném použití.

PCMark 8 je nový nástroj, který nám Futuremark dal k dispozici ještě před jeho uvedením na trh. Funguje trochu jinak – najdete v něm několik sad testů zaměřených na různé využití PC. Sady si můžete i nastavovat podle vlastních představ.

Vždy pouštíme akcelerovanou verzi benchmarku.

 

Test Storage bych bral s rezervou – benchmark v něm zřejmě zohledňuje, zda má notebook samostatné SSD. Například modely s SSHD drtivě prohrávají proti hybridním zapojením, která jsou na úrovni velikých SSD – realita je ovšem poněkud jiná.

3DMark 11, 3DMark

3DMark 11

Ještě před nedávnem nejnovějším testem grafiky od Futuremarku byl 3DMark 11. Ten už používá DirectX 11 (Shader Model 5.0) a žádnou fyziku pouze pro jednu značku. Nyní Futuremark vydal nový 3DMark (bez číselného označení verze) a my začínáme sbírat výsledky z něj.

Opět používám referenční nastavení a profil Performance (skóre je ve tvaru Pxxxx), 1280 × 720 px.

Nejnovějším benchmarkem od Futuremarku je letošní 3DMark, tentokrát bez označení verze. Jeho velkou novinkou je přítomnost hned tří sad testů, z nichž výsledky té nejnižší jsou srovnatelné i s výsledky 3DMarku pro Android a iOS. Ačkoli výsledky vypadají značně divoce a zatím máme k dispozici jen značně omezený počet výsledků, pro informaci sem dávám grafy. Jakmile bude možné sehnat k testu i nějaký top-model konkurence, začnu ze skóre vyvozovat závěry, zatím ale 3DMark v průměrných výsledcích započítán není.

Testuji vždy s referenčním nastavením, pokud používám benchmark Fire Strike, tak s připojeným displejem alespoň s rozlišením Full HD.

 

3DMark: Fire Strike

Nejnovějším benchmarkem od Futuremarku je letošní 3DMark, tentokrát bez označení verze. Jeho velkou novinkou je přítomnost hned tří sad testů, z nichž výsledky té nejnižší jsou srovnatelné i s výsledky 3DMarku pro Android a iOS. Ačkoli výsledky vypadají značně divoce a zatím máme k dispozici jen značně omezený počet výsledků, pro informaci sem dávám grafy. Jakmile bude možné sehnat k testu i nějaký top-model konkurence, začnu ze skóre vyvozovat závěry, zatím ale 3DMark v průměrných výsledcích započítán není.

Testuji vždy s referenčním nastavením, pokud používám benchmark Fire Strike, tak s připojeným displejem alespoň s rozlišením Full HD.

Skutečným nástupcem 3DMarku 11 je Fire Strike, nabitý nejnovějšími technologiemi a skutečně pekelně náročný.

Aliens vs. Predator, Batman: Arkham Origins

Aliens vs. Predator

Pro testy používáme benchmark, který je na internetu k dispozici ke stažení zdarma. Běží v režimu DirectX 11 a jde o test, který není ani zdaleka limitovaný procesorem a dobře v něm škálují i řešení postavená na multi-GPU. Průběh testu na videu (YouTube EHW).

Pro snadnější testování existuje utilita AvP benchmark tool, tu stačí nastavit takto a spustit test:

Batman: Arkham Origins


Trochu kontroverzní titul používající knihovny Nvidia GameWorks je jediným zástupcem už notně obaleného a v neuvěřitelném množství her použitého Unreal 3 engine. Grafické karty srovnáváme bez HW PhysX.

 

 

Battlefield 3, Bioshock Infinite

Battlefield 3

Oblíbený Battlefield 3 (DirectX 11) se testuje docela obtížně, FPS jsem měřil Frapsem a testovací běh provedl ručně. Stejně jako Adam Vágner na ExtraHardware jsem měřil první misi (nepočítám tutorial v metru). Benchmark zapínám při prvním slovu v transportéru, po vystoupení počkám, až se objeví za vojáky nápis Follow a jdu rovně po ulici až k vojákovi šacujícímu civilistu. U něj se otočím o 90 ° doprava, jdu k briefingu s poručíkem, obejdu stůl s mapou, zadívám se zpět na ulici, ze které jsem přišel a počkám, než briefing skončí, potom benchmark vypínám. To vše trvá téměř přesně 119-120 s.

Nastavení jako vždy - Ultra, rozlišení 1920 × 1080 px, 4× MSAA.

Bioshock Infinite

Stejně jako další nové hry z AMD Game Evolved (či přímo Never Settle) i BioShock Infinite obsahuje docela hezký zabudovaný benchmark, který odzkouší několik lokací. Nastavení Ultra (DX11) zajistí využití všech moderních ve hře využitých technologií kromě DDOF (Diffusion Depth Of Field). Výsledkem v grafu jsou průměrná fps napříč všemi lokacemi (průměr průměrných fps). Testujeme s detaily nastavenými na maximum.

 

     

Crysis 2, Crysis 3

Crysis 2

CryEngine 3 s DirectX 11 je občas kritizován za přehnanou teselaci, jde ale o relativně populární a náročnou hru, která očividně nijak moc nediskriminuje ani jednu značku, alespoň, co se grafiky týče. Používal jsem Adrenaline Benchmark.

Jako vždy, testoval jsem v 1920 × 1080 px, 4× MSAA a maximálních detailech (Ultra a jednotlivě nastavená maxima), testovací sekvenci Central Park a průměr ze dvou průchodů.

 

Crysis 3

V Crysis 3 používám FRAPS a měřím sekvenci na začátku hry (kromě tutorialu). Benchmark zapínám, když začínám běžet za Psychem a vypínám, jakmile vyběhneme po schodech nahoru do první místnosti. Měřím tři průchody a zaznamenávám průměr.

Rozlišení 1920 × 1080 px, rozlišení textur i specifikace systému velmi vysoké. Antialiasing SMAA střední.

Metro: Last Light, Sleeping Dogs

Metro: Last Light

Metro testuji pomocí vestavěného benchmarku, který je velmi náročný (přinejmenším je náročnější než několik úvodních hodin hry pro jednoho hráče). Průběh testu (i s proužky pro FCAT) si můžete prohlédnout na videu v našem kanálu na YT.

 

 

Sleeping Dogs (+ hi-res texture pack)

Také Sleeping Dogs nemohli být oproštěni od zabudovaného benchmarku. Textury ve vysokém rozlišení si můžete na Steamu do hry stáhnout jako DLC a s ním dává hra už zabrat nejedné dnešní grafice.

    

 

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, Tomb Raider

Stalker: Call of Pripyat


Ke třetímu dílu Stalkera naštěstí existuje volně šiřitelný benchmark, v něm používáme k testům pouze čtvrtou, nejnáročnější část (nastavení se slunečními paprsky – SunShafts). Vše je nastaveno na naprosté maximum (DX11 funkce jako teselace nebo CHS), MSAA pak na stupeň 4×.

Tomb Raider (2013)

S loňským Tomb Raiderem jste se mohli setkat už ve dvou testech podrobných měření s nástrojem FCAT (viz např. FCAT a testy (ne)plynulosti: když se nehraje jen na průměry), takže jste s teselovanou Larou jistě obeznámeni. 

    

 

Výdrž, provozní vlastnosti, software

Výdrž

V notebooku je vestavěný tříčlánkový Li-Pol akumulátor s kapacitou 54 Wh. Přepínání grafických karet zprostředkovává technologie Nvidia Optimus, výsledná výdrž přes 3 h je na takto vybavený 17,3" notebook docela slušná.

  • Web (Cnews.cz v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, jas 120 cd/m2): 3:05 h

Chlazení – nebojte se prachu

Chlazení zajišťují dva ventilátory. Jeden chladící okruh ochlazuje grafiku, druhý procesor – oba jsou ovšem propojeny přes heatpipe. Regulace systému je pozvolná, občas se ale otáčky ventilátoru zapomenou bezdůvodně na vyšších hodnotách. Celkově je ale notebook v klidu tichý (slyšitelný, ale tichý) a potěší také nepříliš hlasitý pMrojev v herní zátěži. Větší hluk se typicky objevuje spíše při zátěži CPU.

V našem notebooku ve verzi Black Edition najdete ventilátory technologie CoolBoost. Kovové lopatky ventilátoru mají tloušťku prý pouze 0,1 mm a díky tomu snížený hluk a zvýšenou propustnost vzduchu. Acer se zde dále chlubí technologií DustDefender, která zabraňuje zaprášení interiéru notebooku. Jak to funguje? Ventilátory se mohou na zlomek sekundy přepnout do zpětného chodu a zbavit se tak přebytečného prachu.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition
Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Zvuk

Máme tu  čtyři reproduktory s logem Dolby Home Theater a celkovým výkonem 8 W RMS. Všechny jsou v přední části základny na bocích a směřují spíše dolů. Provoz na měkkém povrchu zvuk dost dusí, na stole je ale vše v pořádku. Basy sice chybí, výšky jsou o něco slabší, zvuk je ale celkem čistý a nedeformuje se ani při opravdu vysokých hlasitostech.

 

Software

Operačním systémem je tu Microsoft Windows 8.1 v 64-bitové verzi.

RealSense, závěr, plusy a mínusy

3D kamera, Intel RealSense a „Kinect“ v notebooku

Velkou zajímavostí notebooku je jeho 3D kamera s podporou technologie Intel RealSense. Trojrozměrné snímání se může hodit pro některé hry, které s ním umí pracovat – předinstalované je demo Warrior Wave, kde si máváním ruky můžete zkusit přesunoovat řecké vojáčky po arkádovém prostředí. Pokud ovládáte kameru rukou, snímá senzor 22 bodů na vaší dlani. V reálném čase tak zachycuje přesný tvar každého prstu a každého kloubu vaší dlaně – stačí posunkovat na kameru. 

Další schopností RealSense je například schopnost pořizovat 3D fotografie. To se může například hodit při detekci obličeje.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition
Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Notebook je tak připraven pro ovládání gesty, lepší detekci obličeje i hraní ve stylu Xboxu s Kinectem.

Kameru RealSense podrobíme rozsáhlejšímu testu a přineseme vám samostatný článek.

Verdikt

Nad hodnocením jsem se hodně zamýšlel. Notebook mě opravdu oslovil, ale nebyl jsem si jistý, zda si zaslouží ocenění nebo ne.

Pokud se podíváte na konkurenční produkty, stejnou hardwarovou výbavu o moc levněji neseženete, i když pokud vám jde ryze o herní výkon, Asus i MSI mají levnější modely s GeForce GTX 965M. Celkový mix všech prvků v našem notebooku z řady Black Edition si ale svou cenovku zasluhuje. 

Je tu rychlý procesor, obří RAM, slušná grafika, SSD a velký disk, Blu-ray vypalovačka a v neposlední řadě i 3D kamera s podporou RealSense. To vše je zabaleno v relativně pevném šasi, ačkoli kvalitní zpracování je nad 40 tis. Kč tak nějak samozřejmostí.

Co se mi na notebooku líbilo méně, je právě výše zmíněný herní výkon na danou cenovku. GeForce GTX 960M je přeznačená karta minulé generace. Ve Full HD si zahrajete velice slušně, tiše a úsporně, ale za cenu přes 43 000 Kč bych čekal už přeci jen silnější kalibr. Když to vezmu z druhé strany, Nitro VN7-791G Black Edition se nesnaží být ryze herním notebookem a cílí spíše na multimediální sféru.

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition
Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Přes vyšší cenu nakonec uděluji ocenění Smart buy!, abych reflektoval, že za dané peníze můžete nakoupit i podstatně hůř. Aspire VN7-791G Black Edition v sobě kombinuje solidní hardware po opravdu všech stránkách. U procesoru nebo grafiky to ale nekončí a máme tu i kvalitní zvuk, 3D kameru a Wi.Fi 802.11ac. Tělo notebooku je pevné, chlazení kvalitní a ačkoli tu částečně chybí onen „wow factor“, musím říci, že se myslelo na všechno a notebook je tak opravdu všestranný.

Plusy / mínusy
  vysoký univerzální výkon
  SSD + obří disk
  podsvícená klávesnice
  Wi-Fi 802.11ac
  RealSense 3D kamera
  8W reproduktory
  relativně vyšší cena
  „pouze“ GeForce GTX 960M
Cena 43 694 Kč (vč. DPH)
Hodnocení: 95 %

 

Specifikace

Acer Aspire V17 Nitro 3D (VN7-791G-7128)
displej 17,3" (1920 × 1080 px), matný IPS, 60 Hz,  127 dpi
procesor Intel Core i7-4720HQ na 2,6 GHz (3,6 GHz Turbo), 4/8 jader, TDP 47 W
grafický čip Nvidia GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
Intel HD Graphics 4600 (integrovaná)
přepínatelné (Nvidia Optimus)
RAM 16 GB DDR3L 1600 MHz
úložiště 256GB SSD, 2000GB pevný disk
optická mechanika BD-RE
akumulátor tříčlánkový Li-Pol, 54 Wh
rozměry a hmotnost 423 × 293 × 25,4 mm, 3,0 kg
OS Windows 8.1
Rozhraní
sítě 1Gb/s LAN (Killer), 802.11ac Wi-Fi (Intel), Bluetooth 4.0 (Intel)
USB 2× USB 3.0, 2× USB 2.0
čtečka karet SD
výstupy na monitory HDMI
další 3D webkamera s podporou RealSense, 3,5mm jack
Cena a záruka
zahájení prodeje březen 2015

Graf ceny produktu Acer Aspire V17 Nitro NX.MYHEC.001 poskytuje server Heureka.cz
záruka 2 roky
zapůjčil Acer ČR
cena 43 694 Kč včetně DPH

Galerie fotografií, screenshoty

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black EditionAcer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

 

Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition Acer Aspire V17 Nitro 3D Black Edition

Byl pro vás článek přínosný?