Hlavní navigace

Autor soundtracku k sérii Command & Conquer míří koncertovat do Brna

7. 2. 2023

Sdílet

Zdroj: EA
Autor hudby k několika herním peckám Frank Klepacki je známý hlavně spoluprací se studiem Westwood, ale kromě série Command & Conquer tvořil hudbu také třeba pro Dune 2 či Legend of Kyrandia. Se svou herní hudbou nyní pořádá koncerty.

Klepacki spolu s kapelou The Tiberian Sons (pojmenovanou zřejmě právě po hře Command & Conquer, kde se v několika dílech těžilo tiberium) nyní poprvé přijíždí koncertovat do Evropy. A úplně první zastávka je Brno, respektive pavilon P brněnského výstaviště. Koncert odehrají 3. června (odkaz vám sem kvůli pravidlům Newsfeedu nemůžeme vložit, ale Google poradí). Na novinku upozornil web high-voltage.

Klepacki začal pro Westwood tvořit v roce 1994 (o čtyři roky později se stali součástí studia EA). Tiberian Sons není přímo Klepackiho kapela. Fungovala totiž už před ním a hraje remixovanou herní hudbu. Nyní pořádají koncerty spolu. Koncert provázejí projekce z počítačových her. Kromě metalové hudby se fanoušci mohou těšit na známý Hell March (ze hry Red Alert) i sovětského telepata Yuriho, který mohl ovládat vojáky z nepřátelského týmu.

Pokud neoceníte tvrdý metal, nebo to máte do Brna daleko, tak Filmová filharnomie pořádá na konci dubna v pražském Rudolfinu již třetí koncert herní hudby nazvaný Games. Na programu mají songy z Diabla, Mafie i Kingdom Come: Deliverance.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.