Hlavní navigace

Dohoda OpenAI a Redditu umožní „trénování“ umělé inteligence na příspěvcích od uživatelů

Sdílet

Zdroj: Cnews (s využitím DALL-E)
Z nově vzniklé dohody budou profitovat obě strany. Reddit získá přístup k technologii OpenAI pro vytváření AI funkcí, OpenAI zase dostane přístup k API Redditu.

OpenAI je další společností, která podepsala velkou dohodu s největším komunitním fórem Reddit. Díky této spolupráci má Reddit získat přístup k novým funkcím založeným na umělé inteligenci a používání velkých jazykových modelů (LLM) OpenAI k vytváření vlastních aplikací.

Naproti tomu OpenAI získá přístup k API Redditu, tedy přístup k veškerému obsahu v reálném čase. To by mělo pomoci umělé inteligenci lépe porozumět obsahu či aktuálním tématům a přinést je prostřednictvím ChatGPT (nebo jiných aplikací) svým uživatelům. Společně s těmito novinkami se OpenAI stane reklamním partnerem Redditu.

Všechno vidím, všechno slyším. OpenAI představilo nový model GPT-4o, který dokáže zpracovávat text, obraz a zvuk Přečtěte si také:

Všechno vidím, všechno slyším. OpenAI představilo nový model GPT-4o, který dokáže zpracovávat text, obraz a zvuk

Tato spolupráce je tak vesměs podobná té, kterou Reddit na začátku letošního roku uzavřel s Googlem. Zatímco v případě Googlu mělo partnerství hodnotu 60 milionů dolarů, z oficiálního vyjádření v blogovém příspěvku žádné finanční podmínky nevyplynuly. Rovněž nepadla zmínka o použití dat pro trénink umělé inteligence. Tento detail se liší od dohody s Googlem, kde Reddit výslovně poskytl Googlu „efektivnější způsoby trénování modelů“.

KL24

Spoluzakladatel a CEO Redditu Steve Huffman k tomuto tématu řekl: „Reddit se stal jedním z největších internetových otevřených archivů autentických, relevantních a vždy aktuálních lidských konverzací o čemkoli a všem. Jeho zahrnutím do ChatGPT podporuje naši víru v propojený internet, pomáhá lidem najít více toho, co hledají a pomáhá novému publiku najít komunitu na Redditu.“

Partnerství OpenAI a Redditu má probíhat v souladu s dalšími ujednáními o obsahu a nemění poněkud kontroverzní podmínky API, které Reddit v minulém roce nastolil a kvůli kterým se na platformě odehrávaly masivní protesty.

Byl pro vás článek přínosný?