Hlavní navigace

Google přebarvil silnice i řeky, jeho mapy nyní vypadají jako ty od Applu

21. 11. 2023

Sdílet

Zdroj: Cnews (s využitím DALL-E)
Google výrazně mění barvy ve svých mapách. Současně přidal i další novinky, jako třeba již dříve ohlášený Immersive View nebo více informací o nabíječkách elektrických vozidel.

Změna probíhala od srpna na omezeném vzorku uživatelů a nyní doputovala i k nám. Nejvýraznější je zřejmě barva komunikací, kdy z bílé a žluté (na tu jsme byli zvyklí ještě z papírových atlasů) přešel Google na tmavě a světle šedou. Díky tomu jsou na křižovatkách měst lépe vidět přechody pro chodce. Šedé jsou ale stále i budovy.

Google Maps, nové barvy (2023)

Mapy Google, nové barvy (2023)

Autor: Radomír Kejduš

V této barevné paletě pak více vyniknou nejen vaše uložené body ve formě žlutých hvězdiček, ale i místa propagovaná Googlem. Je také poznat, že Google se barevností (naštěstí ne funkčností) docela přiblížil mapám od Applu, které mají též azurové moře či tmavě šedé silnice.

Uživatelé si na změny barev jednotlivých prvků podle očekávání na sítích stěžují. Změnit barvy zpět ale nelze, zvykněte si.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.