Hlavní navigace

Sonos představil nový a univerzálnější bezdrátový reproduktor Roam 2

Sdílet

Sonos v případě Roamu 2 vylepšuje řadu aspektů, které se u originálu moc nepovedly. Druhou generaci od té původní poznáte snad jen podle dedikovaného Bluetooth tlačítka a loga Sonos ve shodné barvě reproduktoru.

Po představení historicky prvních bezdrátových sluchátek Ace od Sonosu přichází tato americká společnost s novým produktem. Pro úplnost, nejedná se o úplnou novinku, ale o druhou generaci reproduktoru Sonos Roam 2, který má mimo jiné opravovat řadu neduhů, jež byly trnem v oku uživatelům první generace.


Větší univerzálnost především

Jedna z věcí, která se uživatelům originálního Sonor Roam nelíbila, byla nemožnost používat reproduktor ryze jako bezdrátové Bluetooth zařízení (vždy bylo nutné reproduktor spárovat skrze mobilní aplikaci Sonosu). To se u dvojky mění a s dedikovaným tlačítkem pro párování Bluetooth je nyní možné jej spárovat bez nutnosti jakékoliv aplikace. Podpora Wi-Fi a integrace do domácího multiroom systému pochopitelně zůstává.

Sonos Roam 2

Sonos Roam 2

Autor: Sonos

Další výtky uživatelů k původnímu Roamu směřovaly k nízké výdrži baterie. Ta je bohužel stejně chabá a Roam 2 s 18Wh baterií dokáže přehrávat hudbu až 10 hodin na nabití. Podle magazínu The Verge generální ředitel Sonosu Patrick Spence řekl, že uživatelé chtěli zejména více hmatových tlačítek a svobodu používat zařízení ihned po nákupu. I tak ale zapracovali na optimalizaci baterie, aniž by zmínil jakékoliv podrobnější informace.

MMF24


Sonos Roam 2

Sonos Roam 2

Autor: Sonos
Sonos Roam 2

Sonos Roam 2

Autor: Sonos

Nový Sonos Roam 2 má pak oproti originálu stejné měniče (výškový a středobasový reproduktor), zvýšenou odolnost IP67, podporuje TruePlay, Sound Swap a až na milimetry a gramy je jeho velikost a hmotnost shodná s původní generací. Oproti ní získal novější Bluetooth 5.2 namísto původního standardu Bluetooth 5.0.

Sonos na cesty i domů: reproduktor Roam umí automaticky přepínat mezi multiroomem a Bluetooth Přečtěte si také:

Sonos na cesty i domů: reproduktor Roam umí automaticky přepínat mezi multiroomem a Bluetooth

Sonos Roam 2 bude k dostání v černé, zelené, modré, oranžové a bílé barvě za cenu 4990 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?