Hlavní navigace

Google vrací Map Maker. Opět umožní editovat silnice přímo v mapě

11. 3. 2021

Sdílet

Zdroj: Cnews.cz

Google umožní přidat do map chybějící cesty. V desktopové verzi budete moct kliknout na tlačítko edit a silnici jednoduše nakreslit. Google o tom informoval na svém blogu. Nástroj umožní silnice dále upravovat, změnit jim název, určovat jednosměrky a neexistující cesty mazat. Každý tak bude moct provést změny v mapách, které používají miliony lidí na celém světě. Úprava bude zveřejněna až po kontrole, kterou Google blíže nespecifikuje. Mělo by jí o potvrzení úprav jinými uživateli, ale i zaměstnanci Googlu. Možná si pamatujete službu Map Maker, kterou Google spustil v roce 2008 (v Česku pak až v roce 2013). Ta umožňovala provádět v mapách vcelku hodně věcí, vedle silnic i třeba obrysy budov a hranic lesnatých ploch. Úpravy ale nešly provádět přímo v mapách Googlu, ale v samostatné aplikaci. Google později oznámil chystané sloučení, nicméně v praxi službu ukončil. Platné úpravy v mapách zůstaly.

Tlačítko edit/upravit
Tlačítko edit/upravit
Co chcete přidat
Co chcete přidat
Kontrola
Kontrola

Google bude novou službu postupně spouštět v první vlně pro 80 zemí. Česko je díky přítomnosti Seznamu pro Google důležitý trh, takže bychom se mohli dočkat mezi prvními.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.