Hlavní navigace

Hry zdarma: Všechny díly dystopické pecky Bioshock nyní na Epic Games

27. 5. 2022

Sdílet

Zdroj: 2K Games
Na herní platformě Epic Games lze tento týden stáhnout Bioshock: The Collection. Jde o kompletní sadu tří dílů ve verzích remaster včetně datadisků. Dystopický příběh se odehrává v roce 1960 a začíná pádem letadla do oceánu. Jako jediný přeživší doplavete k majáku a dostanete se do podvodního města Rapture.

První díl vyšel v roce 2007 a za jeho vývojem stálo studio 2K Games. BioShock se odehrává v roce 1960 v podvodním městě Rapture. To bylo navrženo a vystavěno ve 40. letech 20. století objektivistickým obchodním magnátem Andrewem Ryanem, který zamýšlel vytvořit vzkvétající utopii pro společenskou elitu uchráněnou před mocí vlády.

(zdroj: 2K Games)
(zdroj: 2K Games)

Vědecký pokrok zde prudce vzrostl, hlavně při odhalení genetického materiálu „ADAM“, který vytvářel mořský slimák na dně oceánu. ADAM umožňoval jeho uživateli měnit DNA a dodával mu nadlidské schopnosti jako telekinezi a pyrokinezi. Aby Ryan Rapture ochránil, vytvořil zákon, že nikdo nenaváže kontakt s povrchem.

Pro hraní potřebujete minimálně ekvivalent Intel Core 2 Duo a GeForce 670. Stahovat zdarma můžete v týdnu vždy od čtvrtka do středy, Bioshock tedy bude dostupný do 2. června.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.