Hlavní navigace

Ke grafikám Radeon dostanete zadarmo hru The Last Of Us Part I. Včetně levných modelů

9. 3. 2023

Sdílet

Zdroj: AMD
Jeden z nejzajímavějších bundlů, které v poslední době byly zadarmo ke grafikám. The Last Of Us byla hodně oceňovaná hra.

Vypadá to, že je tu opět příležitost si s koupí grafické karty pořídit zadarmo hru neboli tzv. bundle. Od skončení kryptohorečky se výrobci zase musejí trošku víc podbízet a je to vidět u AMD, které v herních kartách tahá proti Nvidii za kratší konec (jak bylo nedávno vidět ve statistice tržního podílu).

AMD mělo do začátku února akci, kdy byla k Radeonům RX 6000 zadarmo dvojice her (Dead Island 2, Callisto Protocol). Nyní od 7. 3. byla spuštěná nová, ve které bude už jenom jedna hra, ale na druhou stranu je dost proslulá – postapokalyptické vyprávění The Last Of Us Part I ve verzi pro PC (na platformě Steam).

Atraktivní by to mohlo být u levnějších karet, protože nárok budou mít nejen highendové, ale i lowendové grafiky, kde je hodnota hry v poměru k nákupní ceně přece jenom významnější. Podle podmínek dostanete hru ke všem grafikám generace RX 6000 od Radeonu RX 6950 XT až po levné Radeony RX 6500 XT a RX 6400. Ale také k nové generaci, tedy k Radeonu RX 7900 XT nebo RX 7900 XTX.

Hra The Last Of Us Part I ke grafikám AMD Radeon Hra The Last Of Us Part I ke grafikám AMD Radeon. Nárok mají všechny modely generace RX 6000 i RX 7000 (zdroj: AMD)

Jako obvykle je nutné dodržet podmínky – nárok není automatický, člověk musí grafiku koupit v jednom ze spolupracujících obchodů a prodejce musí ke grafice přiložit kód nebo kupon s kódem. U nás jsou to opět Alza.cz, CZC.cz a TSBohemia.cz (u těch je účast potvrzená, hra je u karet v jejich e-shopech už uvedená). Na Slovensku vedle Alzy býval spolupracovníkem těchto akcí Datacomp, ale u něj zatím katalog aktualizován nebyl, takže nevíme, zda se bude tentokrát podílet.

Tento kód se pak uplatní na webu AMD (musí to zřejmě být na počítači, na kterém je nainstalovaná odpovídající grafika – i když ne nutně přesně ta, kterou jste koupili) a získáte za něj klíč pro přidání hry do vašeho Steamu. Akce poběží do 15. 4., získané kupony pak lze uplatnit do 13. 5. 2023.

Cloud24

AMD teď nabízí hry i k procesorům – k Ryzenům 5000 Company of Heroes 3 a k novým Ryzenům 7000 pak zase Star Wars Jedi: Survivor (ale ne k nově vydaným modelům s 3D V-Cache, bohužel). Firma je evidentně pod určitým tlakem vzhledem k tomu, jak moc se propadly prodeje CPU v druhé polovině roku 2022. Nvidia, zdá se, potřebu takto povzbuzovat prodeje necítí, nebo aspoň ne ve stejné míře. Firma nabízela ke grafikám GeForce RTX 3000 hru Marvel's Midnight Suns, ale tato akce platila jen okolo Vánoc.

Zdroje: ComputerBase, AMD

Byl pro vás článek přínosný?