Hlavní navigace

Nabouchaný herní notebook Asus G51J 3D

24. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nově představený Asus G51J 3D je prvním notebookem na světě s podporou technologie Nvidia 3D Vision. Ke zprovoznění je zapotřebí několika málo věcí: musíte vlastnit zatmívací brýle od společnosti Nvidia, dále váš displej musí zvládat obnovovací frekvenci 120 Hz. Obé novinka splňuje, kvalitnímu 3D zážitku tedy nic nebrání.

O zvukové podání se postará nadprůměr v podobě reproduktorů značky Altec Lansing, dostupné technologie pro vylepšení zvukového zážitku jsou EAX Advanced HD 4.0 a CMSS. I na zvuku záleží a proto se tyto technologie výraznou měrou podepíší pod výsledný 3D zážitek (díky simulaci 3D efektů).

Pokud vás zajímají parametry zařízení, vězte, že uvnitř tepe procesor Intel Core i7 720-QM, který dostal do vínku frekvenci 2,8 GHz. Čipová sada je Intel PM55, operační paměti je možno osadit až 4 GB standardu DDR3. Vše završuje grafická karta Nvidia GeForce GTX 260M s 1GB DDR3 VRAM, s desktopovou kolegyní však nemá nic společného (GTX 260M je postavena na jádře G92, z čehož pramení "pouze" 128 stream procesorů). Pevné disky mohou být dva, mechanika si poradí i s moderním Blu-ray formátem.

Samotný displej má úhlopříčku 15,6", rozlišení jest 1366 × 768 obrazových bodů. Jak již bylo řečeno, jeho maximální obnovovací frekvence je 120 Hz. Potěší vestavěná 2Mpx webkamera, stejně jako operační systém Windows 7 v 64b variantě.

Asus G51J 3D se na našem trhu doposud neobjevil, stejně tak cenu si zdroj nechal tajnůstkářsky pro sebe. Vypadá však velice schopně, nezbývá než počkat na testy.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?