Hlavní navigace

Něco tak ošklivého už Apple dlouho neudělal. Tohle je Smart Battery Case pro iPhone 6S

8. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Styl je až na prvním místě, proto je iPhone čím dál tenčí. Tím bohužel trpí výdrž telefonu. iPhone 6S má článek s kapacitou pouze 1715 mAh, suverénně nejméně ze všech vlajkových lodí významných výrobců. Apple to dohání optimalizacemi systému i hardwaru, ale přesto je menšímu z iPhonů výdrž vytýkána. (Větší iPhone 6S Plus s 2750mAh akumulátorem je jiná písnička.)

iPhone 6s Smart Battery Case
iPhone 6s Smart Battery Case

Výrobci třetích stran se proti slabé výdrži iPhonu rozhodli bojovat pouzdry s integrovanou powerbankou. Nejznámější jsou nejspíš produkty ZeroLemonu. Ten nabízí kryt s 3100mAh akumulátorem za 40 dolarů, který výdrž prodlouží o 170 %. Výkonnější model s 4600mAh akumulátorem za 60 dolarů prodlouží výdrž o 250 %, ale už je příliš velký.

 

Apple ale překvapil a vlastní kryt s powerbankou představil také. Smart Battery Case za 99 dolarů je dostupný v bílé a černé variantě. Pasuje na iPhone 6 i 6S a výdrží prodlouží zhruba o 80 %. Standardně iPhone slibuje 10 hodin surfování přes LTE a 11 hodin přehrávání videa. S krytem pak 18 hodin surfování a 20 hodin videa. Uvnitř bude nejspíš stejný 1715mAh článek. Kvůli horší účinnosti při přenosu energie proto výdrž nevzroste o 100 %.

Kryt jinak funguje stejně jako varianty jiných výrobců. Obsahuje vstupní i výstupní Lightning a 3,5mm jack, telefon se do krytu vsune. Tím se zvětší na šířku a především na výšku. Pochopitelně i na hloubku. iPhone dostane opravdu nehezký batoh. A ta cena!

Zdroj: Apple via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?