Hlavní navigace

Poslanecká sněmovna vydala mobilní aplikaci. Aby vám neuteklo žádné jednání…

5. 5. 2021

Sdílet

Zdroj: Cnews.cz
Poslanecká sněmovna vydala mobilní aplikaci. Její funkcí je streamování aktuálních jednání ze sněmovny a pomocí dalších streamů pak i z tiskových konferencí a výborů. Jednání si můžete pustit i ze záznamu (nejstarší jsou z prosince roku 2020).

Aplikace je zatím pro iOS, na verzi pro Android se pracuje. Obsahuje tři jednoduché záložky, kde se přepínáte mezi živým vysíláním, videoarchivem a nastavením. To slouží je pro zapnutí notifikací. Za aplikací stojí vývojář Ackee, který má v App Storu již více aplikací.

Tyto streamy jsou dostupné na více platformách, třeba i přímo na webu psp.cz. Stream lze vložit i do přehrávače VLC Media Player. Jednání často přenáší také ČT24. V případě aplikace jde o adaptivní stream braný přímo z webu sněmovny, který umí přepínat mezi třemi rozlišeními/datovými toky.

Aktualizováno, přinášíme vyjádření vývojáře Ackee:

Aplikace nebyla vytvořena na zakázku Poslanecké sněmovny, ale z iniciativy vývojáře. Zveřejnění včetně vydání tiskové zprávy se plánovalo až zhruba za dva týdny. Aplikace v App Storu je již dostupná kvůli odladění případných chyb (softlaunch). Zveřejnění ze strany týmu Poslanecké sněmovny tak bylo předčasné. Více v twitterovém vláknu.

https://twitter.com/janmisar/status/1389941455133741057

zdroj: Twitter poslanecké sněmovny

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.