Hlavní navigace

Vláda couvla, Wi-Fi na zahrádkách bude

14. 5. 2021

Sdílet

Zdroj: Vláda ČR
Vláda uvolňuje protiepidemická opatření a podle týden starého rozhodnutí bylo zakázané poskytovat hostům restauračních zahrádek bezdrátové připojení k internetu, neboli Wi-Fi). Po dnešní jednání se toto opatření ruší.

Pravidlo neplatilo jen pro zahrádky, ale třeba i pro nákupní centra. Podobně tomu ostatně bylo i loni. Dnes vláda schválila konečnou podobu pravidel platných od pondělí. Lidé budou moci využívat zahrádky, ale při kontrole budou muset doložit, že splňují podmínky (platný test, prodělané onemocnění, nebo osvědčení na očkování). Kontrolovat to nebude hostinský, ale hygiena nebo policie.

Ministerstvo z konečného znění opatření vypustilo také zákaz provozovatelům zahrádek poskytovat hostům internetové připojení. Zrušení tohoto zákazu se bude týkat i velkých obchodních center, kde platil už několik měsíců. Celou zprávu z dnešního mimořádného jednání si můžete přečíst zde.

zdroj: vlada.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.