Hlavní navigace

Startuje nová internetová televize. Lepší.TV láká hlavně nízkou cenou

Sdílet

Zdroj: Redakce

GoNet, provozovatel tvprogram.cz, rozjíždí vlastní internetovou televizi konkurující O2 TV a spol. Jmenuje se Lepší.TV a stojí 199 Kč měsíčně (nebo 182 Kč s ročním tarifem). Služba nabízí vlastní stolní přehrávač postavený na Androidu, sledování je ale možné i v prohlížeči na PC, tabletu nebo mobilu. Je však nutné, aby prohlížeč/systém podporoval videoformát H.265 (HEVC).

Nová internetová televize Lepší.TV
Nová internetová televize Lepší.TV

Služba využívá úspornou kompresi kvůli nižším nárokům na internetové připojení. Stačit by měla rychlost 1,2 Mb/s pro SD a 3 Mb/s pro HD kanály. Celkově je v nabídce okolo 60 stanic (seznam zde), víceméně jde ale jen o ty, které se vysílají v DVB-T. Nadstandardem jsou Filmboxy, CS Filmy, dětský Nickelodeon, Sport 5 nebo Nova Sport 1, ty všechny jsou ale jen v SD. V nabídce jsou i tři kanály pro dospělé a několik slovenských, polských a dalších mezinárodních programů. Kdo by chtěl HBO nebo Eurosport, má zatím smůlu.

Lepší.TV už má vybudovaný archiv se stovkami pořadů, filmů, dokumentů nebo seriálů. Ty už běžely v televizi, ale teď si je budete moci pustit kdykoliv. Televize navíc ukládá všechny pořady až sedm dní nazpět. Soukromý archiv si můžete tvořit i sami, prý s prakticky neomezenou kapacitou (archiv je online). Velkou nevýhodou je, že tarif podporuje jen jedno zařízení současně. Pokud byste chtěli sledovat TV na dvou počítačích nebo počítači a stolním set-top boxu, musíte si připlatit.

 

Samotný set-top box s Androidem slouží i jako obecný přehrávač z domácí sítě nebo USB zařízení. Podporuje všechny důležité formáty videa, zvuku, titulků i kontejnerů. Lze k němu připojit myš a klávesnici a pak surfovat na webu. Nechybí ani Play Store s přístupem k hromadě dalších aplikací a her.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku