Hlavní navigace

Konec modrého ptáčka. Síť Twitter dnes přešla na adresu X.com

17. 5. 2024

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Musk koupil síť Twitter definitivně v říjnu 2022 a o rok později ji přejmenoval na X. Uživatelé však stále chodili na adresu Twitter.com a trochu natruc Muskovi místo xkování tweetovali.

Dnes se po přihlášení na X/Twitteru objevila hláška o změně adresy a síť návštěvníka přivítala na platformě x.com. Vše ostatní zůstává stejné, došlo jen ke změně domény.

Twitter mění doménu na X.com

Twitter mění doménu na X.com

Autor: Radomír Kejduš

Twitter založil v roce 2006 Jack Dorsey a původně se měl jmenovat twttr. První tweet byl zveřejněn 21. března 2006 (a poslední někdy během včerejší noci). Dorsey se v posledních letech věnoval mimo jiné síti BlueSky, která ale nyní podle něj dělá stejné chyby jako Twitter.

CS24

Twitter slaví páté narozeniny, jak se vůbec narodil? Přečtěte si také:

Twitter slaví páté narozeniny, jak se vůbec narodil?

Na síti X tak nezůstala prakticky žádná reference na původní název. Pouze některé odkazy v nastavení (například centrum nápovědy) stále přesměrovávají na twitter.com, ovšem již s neplatnou stránkou. Tweetování na síti ale zřejmě ještě nějakou dobu nezmizí.

Doména X.com má dlouhou historii (ještě aby byla volná) a Musk ji používal už na konci devadesátých let jako předchůdce PayPalu. Poté mu dlouho nepatřila, ale v roce 2017 si ji od PayPalu koupil zpět a nechal v šuplíku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.