Hlavní navigace

Microsoft na počítačích bez SSD nebo s méně než 8 GB RAM výrazně zrychlil prohlížeč Edge

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Microsoft s migrací architektury WebUI 2.0 zrychluje svůj prohlížeč Edge. Zrychlení počítá v desítkách procent.

Microsoft se rozhodl čelit dlouhodobému problému se zpomalováním prohlížeče a namísto ubírání funkcí se rozhodl jej rovnou zrychlit migrací na architekturu WebUI 2.0. Společnost se zaměřila na zlepšení odezvy uživatelského rozhraní, počínaje nabídkou Browser Essentials.

Tato nabídka, která zobrazuje informace o výkonu Edge, je nyní díky výše zmíněnému přechodu o 42 % rychlejší. Video níže zobrazuje rychlost Browser Essentials ve srovnání s React a WebUI s JavaScriptem. Podle Microsoftu je nabídka o 76 % rychlejší na zařízeních bez SSD nebo s méně než 8 GB RAM paměti.

Podle magazínu The Verge zrychlil Microsoft kromě Browser Essentials také nabídku oblíbených položek ve verzi 124, která je nyní také o 40 % rychlejší. Funkce historie, stahování a peněženka v Edge se také dočkají upgradu na WebUI 2.0, avšak někdy v budoucnu.

CS24

Architektura WebUI 2.0 byla vyvinuta poté, co Microsoft zjistil, že mnoho komponent Edge obsahovalo příliš velké balíky kódu. Zmenšením těchto balíků a přijetím modulárnější architektury společnost významně zlepšila výkon prohlížeče. „Nyní se spoléháme na úložiště webových komponent, které jsou vyladěny pro výkon na moderních webových strojích,“ říká Microsoft.

Copilot+ PC: Nejinteligentnější počítače jsou s procesorem ARM a AI, tvrdí Microsoft Přečtěte si také:

Copilot+ PC: Nejinteligentnější počítače jsou s procesorem ARM a AI, tvrdí Microsoft

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?