Hlavní navigace

Brzy dorazí Maverick, první Xbox bez optické mechaniky

Sdílet


V roadmapě Microsoftu bychom údajně našli hned tři herní konzole. Kromě nové generace Xboxů s kódovým označením Lockhart a Anaconda, které by firma mohla ukázat již v červnu na E3, by ještě o pár měsíců dříve měl přijít Maverick. Od podzimu se spekuluje o vykleštěném Xboxe One S, který bude až o 100 dolarů levnější, ale přijde o optickou mechaniku. Spoléhat se bude jen na digitální distribuci.

Tehdejší zprávu Brada Sams z Thurrottu teď z jiných zdrojů ověřil i Jez Corden z webu Windows Central. Novinka se má jmenovat Xbox One S All-Digital Edition a představena bude nejspíš každou chvíli. V polovině dubna prý odstartují předobjednávky, v květnu bude konzole v obchodech.

TIP: Microsoft sblíží Xbox a Windows PC

Slim verze Xboxu One by mohla prodeje celé platformy trochu nakopnout. PS4 letos překoná metu 100 milionů prodaných kusů, Xbox One má dle odhadů VGChartz 43 milionů. V tomto byznysu platí, že firmy výrobu konzolí dotují a finančně se zahojí až na službách a hrách. Pokud bude nový Xbox skutečně levný, pro Microsoft to bude nejdostupnější možnost, jak lidem prodat zlaté členství v Xboxu Live a herní předplatné Xbox Game Pass. V něm je momentálně přes 150 her, přibývat budou všechny novinky Microsoftu a zrovna se tam objevil i tři měsíce stará akce Just Cause 4.

TIP: Značka Xbox bude silnější než kdy dřív

KL24

Šéf herní divize Phil Spencer mimochodem pro Geek Wire potvrdil, že cílem Microsoftu není prodat dvě miliardy Xboxů, ale dostat hry z Xboxů miliardám lidí jakýmkoliv způsobem. Spencer tvrdí, že Game Pass z Xboxu One a PC zamíří i na další platformy, a to prostřednictvím streamování přes Project xCloud. Kousek Xboxu tak může být i na mobilech nebo Nintendu Switch.

Byl pro vás článek přínosný?