Hlavní navigace

Microsoft ukončuje aplikaci Teams zdarma, nabídne ale bezplatně jinou verzi

25. 1. 2023

Sdílet

Zdroj: Microsoft / Microsoft Teams Blog
Microsoft vyřazuje aplikaci Teams z provozu. Týká se to klasické verze, která je/byla zdarma. Stejná verze pro firmy ovšem zdarma zůstává. Microsoft doporučuje upgrade na Teams Essentials, ale nabídne současně zdarma jinou verzi Teams. Pokud se v tom ztrácíte, nejste určitě sami.

Vypnutí současné verze nastane k 12. dubnu. Teams Essentials stojí 3,4 € (bez daně) za měsíc na jednoho uživatele. Při upgradu zachová přístup ke všem současným chatům i souborům. Microsoft však nabízí možnost používat Teams i nadále zdarma. Pro videokonference můžete využívat i konkurenční platformy Zoom či Google Meet.

Vyžaduje to ale novou registraci a vaše současná data a soubory si musíte v případě zájmu přenést manuálně. Tato nová verze zdarma nabízí konference v délce 60 minut, maximálně 100 účastníků a 5 GB cloudového úložiště. Původní klasická verze Teams umožňovala 300 uživatelů na jednu konferenci a 2 GB úložiště (+ 10 GB sdíleného).

Microsoft také dnes postihl velký výpadek služby Teams, ale i některých dalších, jako Outlook, Microsoft Store či Xbox. Pravděpodobně kvůli problémům s cloudem Azure.

Jakou aplikaci pro videokonference máte raději?

Zdroj: Microsoft via Kamil Zmeškal

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.