Hlavní navigace

Zaměstnanci Applu se nemusí vracet do kanceláří. Tim Cook „dá“ každému tisíc dolarů na vybavení domácího pracoviště

17. 12. 2021

Sdílet

Zdroj: Apple
Původně se zaměstnanci Applu měli vrátit v únoru, termín se kvůli pokračování pandemie odkládá na neurčito. V Applu se tak budou nové jablečné výrobky budou nadále vymýšlet částečně z domácích pracovišť. Zaměstnanci k tomu mají dostat bonus, o který při návratu zřejmě zase přijdou.

Tim Cook se nechal slyšet, že nakonec se zaměstnanci stejně budou muset vrátit a otázkou je pouze datum. Videokonference prý nelze použít na všechno. Apple relativně nedávno dostavěl své obří kruhové sídlo Apple Park, které pojme na dvanáct tisíc zaměsnanců a zřejmě by bylo škoda nechat zrovna tyto kanceláře prázdné.

Firma má také každému zaměsnanci poslat jeden tisíc dolarů (zřejmě ve formě poukázky), které může utratit za vybavení domácí kanceláře. Notebook již každý má, ale například držák iMacu Pro Stand vyjde akorát na 999 dolarů.

Bonus bude podléhat dani a pořízené pomůcky zůstanou majetkem Applu. V dopise zaměstnancům stojí Mějte na paměti, že až se vrátíte do kanceláře, přinesete zpět své zařízení vlastněné společností Apple, takže byste měli zvážit, co budete chtít pro svůj domácí pracovní prostor.

zdroj: Macrumors

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.