Hlavní navigace

Česká hra o konci války a nástupu komunismu od Charles Games vyjde v srpnu

18. 6. 2021

Sdílet

Zdroj: Charles Games
České vývojářské studio Charles Games vydalo trailer a oznámilo datum vydání chystané hry o konci druhé světové války a nástupu kolektivizace. Jmenuje se Svoboda 1945: Liberation a studio na ní pracuje již několik let.

Poprvé jsme hru zmínili loni, kdy se k předchozímu počinu Attentat 1942 stejných autorů začal stavět odmítavě Google. Charles Games nyní vydalo další ukázky ze hry a oznámilo datum vydání na 3. srpna tohoto roku. Bude k dispozici pro PC, Mac a na Steamu. Krabicová verze je v předprodeji za 499 Kč.

Hra pojednává o poválečných událostech – osvobození od nacismu, odsunu sudetských Němců, nástupu komunismu a kolektivizaci. Snaží se přitom o historickou přesnost a vývojáři spolupracují s Akademií věd ČR.

Ukázka ze hry (zdroj: Charles Games)
Ukázka ze hry (zdroj: Charles Games)

"Naše hra ukazuje historii z mnoha různých úhlů, neříká vám, co si máte myslet," dodává ředitel studia Charles Games Lukáš Kolek. "Ve Svobodě 1945: Liberation tak potkáte jak revoluční gardisty tak odsunuté Němce, komunistické funkcionáře i sedláky, kterým sebrali pole. Dáváme hráčům a hráčkám prostor pro vlastní reflexi. Ke složitým tématům přistupujeme maximálně citlivě. A vše, co ve hře je, je podložené výzkumem profesionálních historiků," vysvětluje.

O čem hra je?

Přijíždíte do malé vesnice Svoboda v česko-německém pohraničí, abyste rozhodli dlouholetý spor. Brzy ale zjistíte, že kořeny zdánlivě banálního případu sahají až do konce druhé světové války a nástupu komunismu.

Během vyšetřování objevíte fotografii svého dědy. Co tu dělal? Byl nějak zapleten do poválečného násilí? Je na vás, abyste odhalili pravdu a dokončili jeho příběh. Prožijte vzpomínky pamětníků v atmosférických minihrách. Vyvolejte staré fotografie, na nichž jsou důležité detaily tragických události a vydejte se v obrněném vlaku na pomoc osvobození Československa.

zdroj: Charles Games

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.