Hlavní navigace

Google bude povinně vyžadovat dvoufázové přihlašování. Je jen jeden způsob, jak se tomu vyhnout

7. 5. 2021

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Ke světovému dni hesel si Google nachystal překvapení. Hodlá zavést povinné dvoufázové přihlašování, jež je nyní jen doporučené. Bude se ale (zatím) týkat jen těch uživatelů, kteří mají s účtem spárovaný svůj smartphone.

Dvoufázové přihlašování je v případě Googlu jednoduché. Na obrazovce telefonu (respektive všech zařízení spárovaných se stejným účtem) se vám objeví dialog, kde klepnete na ano. Alternativou je potvrzování kódem v SMS, hlasovou zprávou nebo bezpečnostními klíči. Může to být i součástí strategie, jak se hesel jednou zbavit úplně.

Přihlašujete se na Google dvoufázově?

A právě odpojení telefonu či tabletu od Googlu bude zřejmě jedinou možností pro ty, kteří by se s tímto přihlašováním nemohli smířit. Jestli máte dvoufázové přihlašování zapnuté zjistíte na adrese: myaccount.google.com.

Tip: Dvoufázové přihlašování bez kódů i internetu. Google udělal klíč z mobilu

Dvoufázové ověření znamená, že by případnému útočníkovi neměly k prolomení vašeho účtu stačit ani přístupové údaje, protože pořád ještě bude nutné zadat kód, který přijde na váš mobil. Možná navzdory titulku článku doporučujeme dvoufázové oveřování určitě zapnout.

zdroj: Blog Google

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.