Hlavní navigace

Monzo: Čeští tvůrci Dead Triggeru vydali první hru, kde se nebude zabíjet

5. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V létě oznámený projekt od Madfinger Games je konečně venku. Zapomeňte na kosení zombie nebo ninjů, brněnské studio vydalo první hru, kde se nezabíjí a neničí, ale naopak tvoří. Monzo je interaktivní 3D puzzle, ve kterém z desítek dílků poskládáte hotový model.

Tím může být auto, letadlo, tank, ale také pistol, katapult nebo tyranosaurus. Jak co poskládat, s tím poradí maličký manuál. Až model postavíte, můžete jej vybarvit nebo vyšperkovat pomocí různých nálepek a doplňků.

 

Modely jsou opravdu detailní. Lze je přibližovat, otáčet a kochat se. Aplikace je sice optimalizovaná i pro mobily, ale plně si ji vychutnáte až na tabletu. Madfinger Games podporují platformy iOS a Android. Pro tu první už aplikace vyšla (stahujte zde), v Play Storu pro Android se má objevit brzy.

Po nainstalování dostanete jeden model zdarma (sporťák), na kterém se naučíte skládání ovládat. Další si už musíte koupit. Ty levnější (jednodušší) stojí 0,89 eura, nejdražší (nejsložitější) modely už stojí 8,99 eura. Ušetřit bude možné pomocí balíčků. Jedenáct modelů od Leonarda da Vinciho stojí 10,99 eura. Připlatit si musíte i za nové barvy nebo samolepky.

Jsou to ale dobře utracené peníze. Podobnou hru si užijí děti i dospělí. Výsledek navíc bude díky doplňkům vypadat pokaždé jinak. PS: Hotový model si můžete vyfotit třeba u vás v obýváku, Monzo si řekne o přístup k foťáku. Model pak virtuálně vloží do místnosti a vyfotí.

Byl pro vás článek přínosný?